Andries Knevel

Nieuws

25 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Andries Knevel waarschuwt voor demoniseren Baudet: "Hoe harder je tegen hem schopt, des te meer verhard hij raakt"

'Ik heb ChristenUnie gestemd en ben dus onverdacht als ik zeg: kan het associëren van Tierry Baudet met jaren '30, bruin, nazi, Goebels, Hitler, etc. stoppen?,' aldus EO-coryfee Andries Knevel vorige week via Twitter. In een blog op de site van de EO licht hij zijn tweet toe.

Een dag na de verkiezingszege van Forum voor Democratie merkte Knevel dat er op Twitter een mengeling van boosheid en verontwaardiging ontstond. "Twitter werd een soort, laat ik het vriendelijk zeggen, uitlaatklep voor mensen die het niet eens waren met de overwinning van Baudet. Onder hen waren bekende namen, onbekende namen, maar ook christenen."

"Op zo’n wijze bereik je natuurlijk nooit de tegenstander," legt Knevel uit. "Hoe harder je tegen hem schopt, des te meer verhard hij raakt. Met termen als ‘nazi’ en ‘Goebels’ is de discussie voorbij. De tweede reden is een tactische. Hoe harder je tegen Baudet te keer gaat, des te meer stemmen zal hij trekken. Want demoniseren werkt altijd averechts."

De presentator benadrukt dat het hem niet ging om het verdedigen van de boodschap van Forum voor Democratie. "Waar het mij om gaat is, dat we in de gepolariseerde samenleving die Nederland (deels) geworden is, er niet komen door de ander te demoniseren. (...) Het is de taak van de media om te analyseren. (...) Maar niet om te demoniseren. Ik vind dat kranten daar afgelopen zaterdag ook heel goed in geslaagd zijn."

Lees hier de volledige blog van Andries Knevel.

Reacties

K
Baudet is democratisch gekozen, en moet, nu hij een grote partij vertegenwoordigt, beoordeeld worden op zijn daden. Overigens doet hij er goed aan ook zelf niet te flirten met bruin-rechts.
H
"bruin-rechts"Ben even benieuwd wat je daarmee bedoelt.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify