Israel

Nieuws

25 maart 2019 door Patrick Goede

'Een heilige plek voor gebed': Israël investeert in doopplaats Jezus als bedevaartsoord

Afgelopen dinsdag bezocht president Rivlin van Israël de plek waar Jezus gedoopt zou zijn. Hij wil er een plek van eerbied en gebed van maken. Een soort bedevaartsoord. Hij heeft paus Franciscus van het plan op de hoogte gesteld en inmiddels de zegen ontvangen van de Grieks Orthodoxe kerk, dat laat CBN weten.

"Het land van de kloosters" zo heet het project. Het is erop gericht om de oude kloosters en kerken die gebouwd zijn langs de rivier de Jordaan te renoveren en te ontwikkelen. Deze plek is waarschijnlijk ook de plek waar het volk van Israël de Jordaan overstak en waar Elia werd opgenomen in de hemel.

"Deze plek is een plaats voor gebed en een heilige plaats. Een plek waar pelgrims van ver komen om dichter bij God te kunnen zijn. Maar het is ook een plek die verwond is door oorlog in het verleden. We investeren nu veel geld zodat de kerken hersteld kunnen worden en christelijke pelgrims van over de hele wereld deze plek weer kunnen bezoeken," liet president Rivlin in een statement weten.

"In het afgelopen jaar hebben 750.000 toeristen van over de hele wereld de doopplek van Jezus bezocht, wat een behoorlijke economische bijdrage heeft geleverd aan de bewoners in de omgeving," zegt Maj-Gen Kamil Abu-Rokan, verantwoordelijk voor de activiteiten van de overheid in die regio.

Reacties

P
Ik vind de koepel niet lelijk maar daar gaat het natuurlijk niet om.

Stel je eens voor wat er gebeurt als de koepel, met geweld, wordt afgebroken.

Stel je eens Christus voor die glunderend naar het nieuwe kruis kijkt.....

Zoals Christus nu naar de christenen kijkt.

Ik ben niet zo arrogant om te denken dat ik weet wat Hij zal denken en voelen.

Heb wel een vermoeden.

Verdriet, ben Ik dan voor niets gestorven?
Wat zou jij dan suggereren om te doen met dat terrein op de vlak gemaakte top van de berg Moria? Pretpark? Zoveelste tempel? Museum? Islamitisch laten?

De Joden moesten eindelijk eens een besluit nemen over dat terrein zodat gerechtvaardigd wordt dat ze zo nodig Jeruzalem moesten veroveren, lijkt mij. Wat geweld betreft: daar draaien ze in Israël hun hand niet voor om.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.