Thierry Baudet

Nieuws

25 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers schrikt van oproep om Thierry Baudet dood te schieten

"Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf," scandeerde een vrouw die zichzelf in de beelden met een doek voor haar gezicht onherkenbaar heeft gemaakt. De doodsbedreiging richting Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet, geuit tijdens een demonstratie tegen racisme en discriminatie, leidde tot veel geschrokken reacties. Ook ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers uitte zijn verontwaardiging.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt wees op het feit dat de antiracismedemonstrant niet werd gecorrigeerd door de overige demonstranten. "Dit groepsdenken is eng en gevaarlijk." Segers sluit zich daarbij aan. "Bizar hoe bij bij deze lieden grenzeloze liefde voor vluchtelingen gepaard gaat met een dodelijke haat voor politieke tegenstanders... Het concept van dit land: we beslechten onze geschillen met wóórden en leven in vrede met mensen van wie we verschillen. Punt."

Een woordvoerder van de politie laat weten dat wordt gekeken of er meer filmpjes in omloop zijn en wat er tijdens de demonstratie van zaterdag in Amsterdam allemaal precies is gezegd. Het OM bekijkt op zijn beurt de strafbaarheid van de uitingen. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam noemt de uitingen verwerpelijk. 

Reacties

Kogels komen van links, net als het meeste politieke geweld. Als Christen moet je daar niet bij willen horen.
J
Kees 90% van de oorlogen zijn ontstaan door geloof niet door de politiek.
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify