Donald Trump

Nieuws

22 maart 2019 door Kerknet

President Trump minder populair bij blanke evangelicals

De Amerikaanse president Donald Trump kan rekenen op de steun van 69 procent van de blanke evangelicals. Dat is 10 procent minder dan bij zijn aantreden in januari 2017, meldt Kerknet op basis van een enquête van het bureau voor godsdienststatistiek Pew.

Volgens het onderzoek van Pew steunt iets minder dan de helft van de blanke protestanten (48 %) het beleid van Trump. Bij de katholieken ligt dat iets lager: 44 procent. Bij de katholieke Afro-Amerikaanse- en Latinobevolking is dat nauwelijks 26 procent.

Lees ook: 8 redenen waarom christenen massaal voor Donald Trump kozen en "Het is vrij logisch dat veel christenen Trump stemmen" - CIP Podcast.

Reacties

Misschien dat nu ook de 'blanke evangelicals' eindelijk gaan inzien, dat de machtigste populist* ter wereld, al een tijdje in Washington woont?

* Populist: een, over het algemeen, narcistische persoonlijkheid, die maatschappelijke onvrede benoemt, zonder constructieve - en eenheid bevorderende oplossingen aan te reiken en, in feite, alleen zichzelf dient en profileert, koste wat kost.
T
Populist is een eretitel . Het zijn mensen die luisteren naar het volk en daar kan je als burger eigenlijk alleen maar blij mee zijn . Alle politici zouden populisten moeten zijn . In feite worden ze toch gekozen om het “ volk” te representeren en hun belangen te dienen en niet hun eigen belang . Er wordt door de goegemeente geen onderscheid gemaakt tussen populisten en fascisten / communisten . De laatsten zijn echt erg ( Mussolini/Hitler/Stalin ) .
K
Trump heeft nog niets voor elkaar gekregen. De belastingverlaging is alleen goed voor de rijken in de USA. Dat hek bij Mexico komt er nooit. En met Noord-Korea is Trump geen stap verder gekomen. Poot, bij welke kerk hoor jij eigenlijk ? Ik schat GGiN of ex-GKv.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.