Israël

God

21 maart 2019 door LCJ

Verwonderd vakantie vieren in Israël: dat kan!

Sinds de staat Israël in 1948 ontstond, zijn al miljoenen Joden van over de hele wereld teruggekeerd naar het ‘Beloofde Land’. De Wet op de Terugkeer is een Israëlische wet die dateert van 5 juli 1950. Hierin staat vermeld dat iedereen waar ook ter wereld die van (gedeeltelijke) Joodse komaf is, het recht heeft zich in Israël te vestigen en het Israëlische staatsburgerschap te verkrijgen.

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) is een jongerenorganisatie in de Christelijke Gereformeerde Kerken met hart en zorg voor alle jongeren van de gemeenten.

Steeds meer Joden van over de hele wereld keren terug naar het Beloofde Land. Zo publiceerde het Joodse Agentschap eind december 2018 gegevens over immigratie in 2018: meer dan 29.600 nieuwe immigranten kwamen dit jaar vanuit de hele wereld naar Israël, vergeleken met meer dan 28.220 in 2017 is dit een stijging van ongeveer 5 procent.

Dit is voor ons natuurlijk geen nieuwtje als we een beetje thuis zijn in de Bijbel. De Bijbel staat vol met profetieën over de terugkeer van het Joodse volk naar het Beloofde Land. Lees bijvoorbeeld Jeremia 23:7,8, 31:7,8 en Zacharia 10:8 maar.

Ook tijdens de jongerenreizen deze zomer zullen we dit met eigen ogen zien. Gods hand is zichtbaar in de geschiedenis, maar werkt ook door in het heden en in de toekomst! En wij als christenen in dit koude kikkerlandje, mogen hier, maar ook daar, getuigen zijn van Gods relatie met dit volk en ons verwonderen over de Verlosser van Israël, die ook onze Verlosser wil zijn.
Lees hieronder de vertaling van het gezongen lied in de video.

Gods hand is zichtbaar in de geschiedenis, maar werkt ook door in het heden en in de toekomst! En wij als christenen in dit koude kikkerlandje, mogen hier, maar ook daar, getuigen zijn

‘O, dochters van Sion, o, zonen van Abraham! Hoor de woorden van jullie Vader, hoor Zijn beloften van liefde. Ik zal jullie tot zegen stellen, tel de sterren maar. Jullie zullen een groot volk worden, Ik zal jullie dit Land geven.

(refrein)
Ik zal jullie thuis brengen, o Mijn kinderen.
Jullie zullen niet langer alleen rondzwerven in de nacht.
Er is niets op deze aarde dat jullie zal kunnen weghalen vanonder Mijn vleugels.
Ik zal jullie opnieuw allen thuis brengen.

Alhoewel jullie rond hebben gezworven tot aan de uiteinden van de wereld als vreemdelingen, zal Ik jullie een Verlosser sturen, Ik zal Mijn werk afmaken.
Jullie hebben geen andere Herder, geen andere God. Groene weiden wachten op jullie in het land van Sion.

(refrein)

En daarom bidden we voor de vrede, kijken we naar het oosten, want de zon zàl weer opkomen!
Elke profeet en priester en elke koning in alle steden zullen Diegenen zien die zij doorstoken hebben. We zullen treuren om Hem die wij doorstoken hebben.
Maar vrees niet, mijn dochters of zonen van Abraham, Ik zal jullie wassen met water, Ik zal een Lam laten offeren. Alhoewel jullie zonden waren als het scharlaken, zullen zij witter worden dan de sneeuw. Ik ben altijd met jullie geweest, Ik zal niet loslaten.

(refrein)

Adonai Elohenu, Adonai Echad, Shema Israel!
De Heere onze God is een enig Heere, hoor o Israël!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify