Wandeltheater Dolorosa

Nieuws

21 maart 2019 door Dolorosa

Wandeltheater Dolorosa brengt het Paasverhaal via kunst dichtbij

Hoewel het nog lang geen Pasen is, zijn momenteel meer dan 150 vrijwilligers druk aan het oefenen om de naar verwachting 1.500 bezoekers voor het terugkerend evenement in de St. Bavokerk in Haarlem een schouwspel met indrukwekkende boodschap mee te geven. Wandeltheater Dolorosa vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 en zondag 7 april.

De boodschap van hoop en liefde uit het Paasverhaal wordt door middel van dans, muziek, theater en living statues op indringende wijze vertolkt. Theatermaker Carla Veldhuis realiseert elk voorjaar een schouwspel dat mensen boeit en weet te raken.

Wandeltheater Dolorosa vindt in 2019 al voor de dertiende keer plaats. Dit jaar is net als in 2018 de St. Bavokerk, een middeleeuwse kruiskerk, het decor. Op creatieve wijze wordt Jezus’ liefde vertolkt, zonder gebruik te maken van woorden. Jezus wordt neergezet zoals hij is: de man die harten verbindt en hoop geeft.

Prijzen
Elk jaar zijn de spelers verbaasd wat een impact het spel heeft op het publiek. Het is bijzonder om te zien dat mensen soms tot tranen toe geroerd luisteren en kijken naar de spelers. Carla Veldhuis verstaat haar vak. Met haar levende standbeeld ‘De Beschermer’ werd ze in 2009 Nederlands kampioen en met haar standbeeldengroep ‘Moederliefde’ won ze de prijs voor beste inhoud bij World Statues in 2013.

Sculpturen
Nieuw dit jaar zijn vier sculpturen die allemaal een bepaald onderdeel van het Paasverhaal belichten. Zo gaat het beeld Gekend over God die als Schepper de mens door en door kent. De beeldhouwer bracht de navelstreng van de baby naar het hart van God de Vader.

Op zaterdag 6 en zondag 7 april wordt Dolorosa in totaal vijf keer opgevoerd. Elke voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur. Een gids leidt de bezoekers langs de dertien verschillende onderdelen van het schouwspel dat in het teken staat van het leven van Jezus. Kijk hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify