Nieuws

21 maart 2019 door Patrick Goede

Britse immigratiedienst gebruikt bijbelteksten om christelijke asielzoeker af te wijzen

De asielaanvraag van een Iraanse christen is in het Verenigd Koninkrijk afgewezen op basis van een aantal geweldadige teksten uit de Bijbel, dat meldt Faithwire.com

Nathan Stevens plaatste een aantal foto's op Twitter waar de afwijzingsverklaring op te zien is. Hierin staan een aantal teksten uit met name Exodus en Leviticus te lezen. Door deze teksten is de persoon in kwestie niet toegelaten tot Groot-Brittannië, zo stelt het document.

"Ik heb veel meegemaakt de afgelopen jaren maar zelfs ik was geschokt door deze schimprede die gebruikt is om de afwijzing van een asielaanvraag te rechtvaardigen," zegt Stevens hier zelf over op Twitter. "Wat je geloof ook mag zijn, hoe kan de overheid stukjes uit een heilig boek pakken om de lastige en persoonlijke beslissing van iemand om een ander geloof aan te hangen, door het slijk te halen?" 

BBC4 journalist Harry Farley weet te melden dat de leidinggevende van deze overheidsafdeling zich gedistantieerd heeft van deze brief. Hij ontkent niet dat de brief inderdaad van hen afkomstig is. 

Reacties

T
Onlangs was er te lezen dat het beleid ten aanzien van asylzoekers in Engeland iets opvallens aan de hand is. Slechts 5% van de toegelaten asylzoekers uit Syrie en oorlogsgebieden uit het ,middenoosten was christen. en opvallend veel christenen werden terug gestuurd naar voor hen onveilige gebieden.

Is daar een soort 5e pro islamcolonne actief?
R
En ik dacht nogwel dat er vooral christenen en jezidi's vluchten voor jihadisten? Blijkbaar laten ze diezelfde jihadisten die nu voor Assad "vluchten" wel binnen...
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify