Nieuws

20 maart 2019 door Patrick Goede

Neef Benny Hinn neemt afstand van het welvaartsevangelie: "De verkoop van een boek moet meer geven dan het neemt"

Costi Hinn, voormalig tweede generatie welvaartsevangelist en neef van Benny Hinn, heeft te kennen gegeven alle opbrengsten van zijn nieuwe boek God, Greed and the (Prosperity) Gospel: How Truth Overwhelms a life built on lies als een soort Zacheus weg te geven.

Hij neemt afstand van het welvaartsevangelie en beaamt dat een boek nooit meer zou moeten nemen dan dat het geeft. "Ik ben erop gebrand om dit boek gebruikt te zien worden voor God's glorie, niet om er iets mee te verdienen. Hier ligt een sobere gedachte aan ten grondslag: 'In de rat-race van het boeken verkopen word je gemakkelijk de draak die je probeert te verslaan'." 

Deze coming-out is op z'n minst opvallend te noemen. Hij vertelt onder andere dat hij door zichzelf los te maken van het welvaartsevangelie echt vrijheid heeft gevonden en dat hij daardoor de echte waarheid over het evangelie heeft mogen ontdekken. 

Maar hij gaat verder: "Het is voor mij niet voldoende om gered te worden van de misleidende leugens van het welvaartsevangelie en er dan vervolgens niks mee te doen. Ik wil de waarheid van het echte evangelie gebruiken om andere mensen te redden. Ik denk dat velen dit gevoel met mij delen. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify