Levensverhaal

25 maart 2019 door Groot Nieuws Radio

Anne werd tienermoeder: "Ik was zo naïef"

Moeder worden op je zeventiende; Anne Alles kan er over meepraten. Vijf jaar geleden deelde ze haar verhaal met Groot Nieuws Radio en nu blikt ze terug op de periode als tienermoeder.

“Ik was echt een tiener met alles erop en eraan, zelfs tot aan het stiekem uit huis sneaken. Ik denk dat er veel factoren waren, waaronder mijn grensverleggende karakter. Ik ben altijd op zoek naar meer en nieuwe dingen. Ik wilde groot zijn en ik vond dat ik op mijn veertiende al het huis uit kon gaan. Dat was het gevaar, om het zo maar te zeggen”, vertelt Anne bij Groot Nieuws Radio.

Zwangersschapstest 
Anne ontdekte dat ze zwanger was toen ze een periode niet ongesteld werd. Haar vader had dat door. “Hij vroeg: je hebt een relatie, hebben jullie het wel eens gedaan? Hij wilde dat ik een test zou doen, die heeft mijn moeder toen gekocht. De eerste test was negatief. Een week later heb ik nog een test gedaan en dit keer was die positief. Ik voelde inmiddels aan mijn lichaam wat er aan de hand was. Ik liet de test aan mijn moeder zien. We schoten allebei in de lach en daarna moesten we huilen.”

Op zoek
In die periode wist Anne dat ze God nodig had. “Ik was tot het inzicht gekomen dat het handig was om te geloven. Als ik naar mijn moeder keek, heeft zij echt voorgeleefd hoe belangrijk het geloof in haar leven was. (…) Ik wilde geen leegte en ben vanuit dat verlangen in mijn zwangerschap op zoek naar God gegaan. Ik vond een vaste grond om op te staan. Ik heb nooit een bepaalde wanhoop gevoeld, omdat ik wist dat God er was.”

Het hele gesprek met Anne Alles kun je hier terugluisteren. Haar boek ‘Alles over hoop’ kun je bestellen op Kameel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify