Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 maart 2019 door Patrick Goede

Aanslagen radicale moslims op christenen in Nigeria erger dan gedacht: 300 doden

Steeds meer informatie over de terreur die in Nigeria plaats heeft gevonden komt naar buiten. In ten minste 7 dorpen zijn sinds februari maar liefst 300 christenen vermoord, dat meldt het Barnabas Fund.

14 februari vielen er 41 doden toen schutters het vuur openden en daarbij vooral vrouwen, kinderen en ouderen raakten. Zij waren niet in staat op tijd weg te komen tijdens deze aanval waarbij de extremisten "Allahu Akbar" riepen. 

Er vielen 71 doden en 28 gewonden op 11 maart bij een aanslag door de extremistische groep Fulani militia in Dogon Noman in de staat Kaduna.

In Kajuru werden na aanslagen 73 vrouwen en maar liefst 101 baby's en kinderen tot de leeftijd van 10 jaar begraven. In Nandu Gbok werden nog eens negen christenen vermoord en 30 huizen verwoest door Fulani Militia.

Fulani Militia is niet de enige terroristische groepering in Nigeria. Ook Boko Haram is er erg actief. Onlangs pakten ze 76 christenen op en dwongen vier leiders om zich te bekeren tot de islam. De mannen weigerden en werden voor de ogen van hun families geëxecuteerd. Ook de vrouwen werden met de dood bedreigd wanneer ze hun geloof niet zouden ontkennen. Maar toen gebeurde er een wonder.

De kinderen in de groep kregen die nacht een droom waarin Jezus aan aan hen verscheen en hen vertelde dat alles goed zou komen en op Hem moesten vertrouwen. Toen de vrouwen de volgende dag de dood in de ogen keken maar weigerden zich tot de islam te bekeren wilden de extremisten het vuur openen. Plotseling begonnen ze wild te roepen: "slangen, slangen!" Sommigen renden weg en anderen vielen dood neer op de grond.

Bij het wegrennen liet een van de mannen zijn wapen vallen. Iemand van de groep christenen wilde het oppakken om hun achterna te jagen. De kinderen vertelden hem dat dit niet nodig was: "Kun je niet zien dat de mannen in het wit voor ons aan het vechten zijn?"

Alle 72 werden op deze wonderbaarlijke manier gered en overgeplaatst naar een andere regio waar het veiliger is. 

Reacties

Heel Nederland op zo'n kop na Christchurch. De vele moorden op christenen: stilte. Ontbreekt het aan vrijmoedigheid? Ontbreekt het aan zelfvertrouwen? Ontbreekt het aan interesse in het lot van geloofsgenoten? Of heeft het te maken met 'de andere wang toekeren'?
Er zijn meer verhalen dat mensen zo wonderlijk gered worden.Wat een enorm verschil in reactie op deze moorden en die in Christchurch. Daar was de moslimwereld de hele wereld terecht over geschokt.Bizar dat er geringe aandacht is voor die vele aanslagen die plaats vinden op christenen. Dat is geen actualiteit voor de media, omdat het regel van de dag is.

Bedenk dat verreweg de meeste aanslagen geinspireerd zijn op de leer van Jihad zoals omschreven in de Koran.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen