Eerste Kamer

Nieuws

21 maart 2019 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie wint waarschijnlijk zetel in Eerste Kamer; SGP behoudt tweede zetel

Van de vier regeringspartijen staat alleen de ChristenUnie op een plusje, de anderen verliezen. Volgens de Peilingwijzer voor de Provinciale Statenverkiezingen stijgt de christelijke partij in de Eerste Kamer van 3 naar 4 zetels, maar gezien de onzekerheidsmarge kunnen we daar geen stellige conclusies over trekken.

De SGP blijft stabiel op 2 zetels staan. De christendemocraten van het CDA gaan daarentegen fors achteruit. In de Eerste Kamer valt de partij terug van 12 naar 7 zetels.

Reacties

Een verblijdend bericht, toch? Wat een voorrecht is het dat jullie mogen stemmen op een gedegen christelijke partij... Wij hebben die luxe niet, hier in het zuiden. Zuinig op zijn, mensen!
Ik heb echter het gevoel dat dit niet klopt, in verhouding tot het aantal gelovigen. Ben ik verkeerd bezig als ik zeg dat het aantal zetels dan (drastisch) zou moeten stijgen? Stemmen is niet verplicht in NL. In België wel. Maar in feite ook weer niet. :-) Je wordt uitgenodigd om je te tonen aan het stembureau, gaat het hokje in en daar doe je bv. niets of je maakt het biljet gewoon ongeldig. Verschijningsplicht, maar geen stemplicht. Lekker ingewikkeld allemaal. En stemmen gebeurt altijd op... Zondag.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify