Theo Lens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

12 augustus 2019 door Hour of Power

Theo wil daklozen een gezicht geven: "Door hen heb ik veel van God gezien"

Toen Theo Lens in New York was om een videoclip te maken voor zijn nieuwe single, kwam hij op een druk perron terecht. Daar zag hij een dakloze, met wie het duidelijk niet goed ging. Hij lag te schudden en het schuim stond op zijn mond. Theo zag hoe de deuren van de trein open en dicht gingen, maar niemand deed wat. Ook hij niet. Toch liet het hem niet los en hij besloot een documentaire te maken over daklozen, om ze zo een gezicht te geven. Hij vertelt erover in gesprek met Jan van den Bosch.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Theo: "Jezus zou zich gelijk tot deze mensen hebben gewend. Hij zou er veel verdriet om hebben gehad, want hij houdt van ze. Door de verhalen van de mensen die ik heb geïnterviewd ben ik gaan inzien dat zij niet anders zijn dan ik. En dat je uit je comfortzone moet komen en naast de mensen moet gaan staan om écht hun verhaal te horen. Door vrienden met hen te worden heb ik veel van God gezien."

Theo Lens komt zelf uit een christelijk nest; een artsenfamilie. Toch voelde hij zich in zijn jeugd vaak een beetje een vreemde eend in de bijt. Theo: "Muziek was mijn passie, ik leerde de Rolling Stones kennen en daar hoorde ook een soort rebellie bij. Ik was daar zo van de indruk dat ik zelf een bandje ben begonnen."

De reis van mijn onrustig hart
In zijn boek ‘De reis van mijn onrustig hart’ vertelt Theo over die periode. "Op mijn 18e jaar was ik depressief. Ik heb een poging gedaan om uit het leven te stappen. Ik was echt op zoek naar de zin van het leven. Later werd ik op een hele aparte manier met God geconfronteerd. Ik kwam, samen met mijn zoontje van 7, in een storm terecht. De storm kwam snel op en het kleine bootje waar ik inzat, liep al snel vol. Ik wist dat ik er niet uit zou komen. Toen heb ik geschreeuwd naar God of Hij me wilde redden. Ik was verstijfd van angst. Ik kreeg duidelijk een stem: Je kunt schuin tegen de golven opvaren, waardoor mijn boot in een strijd tegen het water na 2,5 uur weer langzaam leegliep. Ik vond het zo bijzonder om te merken dat God mij altijd trouw is gebleven, dat Hij me nooit heeft verlaten."

Eindelijk thuis
Theo vervolgt: "Het boek Eindelijk thuis heeft veel indruk op me gemaakt. Henri Nouwen beschrijft zo goed de diepte van de liefde van de Vader naar ons toe. Wij denken de hele tijd maar dat we van alles moeten doen om Zijn liefde te verdienen. Maar bij Hem kun je heel intiem worden. De intimiteit beschrijft Henri Nouwen ongelooflijk goed."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.