imam

Nieuws

21 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Deze man was imam en volgt nu Jezus ondanks forse tegenstand

Erik Laursen, directeur van New Covenant Missions, sprak een voormalige imam in Ethiopië en doet bij God Reports verslag van zijn verhaal.

"Deze voormalige imam en zijn kleine gemeenschap van bekeerde ex-moslims werd in het begin ernstig vervolg. Toen hij weg was werd zijn huis leeggeroofd en hebben mannen zijn vrouw in elkaar geslagen. Zij verloor daarbij hun drie maanden oude baby."

"Toen deze man aangifte ging doen bij de leiders van het dorp zorgden die ervoor dat iedereen zwoer er niets mee te maken te hebben of ontkende. Alle bewoners ontkenden."

"Een paar nachten later begonnen drie mannen, die uiteindelijk de daders bleken, veel lawaai te maken en ze werden daarom bij de imams van het dorp gebracht. Daar werd geprobeerd om hun demonen uit te drijven."

"Toen dit niet lukte en de mannen schreeuwden dat de duivel niet met de duivel uitgedreven kon worden ontstond er een heftige discussie tussen alle aanwezigen. "Jullie hebben ervoor gezorgd dat wij de spullen stalen," riepen de mannen naar de imams. Om de boel op te lossen werden de mannen verzocht de gestolen goederen terug te brengen."

"De bekeerde imam wist niet wat hij zag toen de volgende ochtend alle spullen teruggebracht waren."

Toen er later in het dorp opnieuw oproer ontstond en de kerk van de voormalige imam met stenen werd bekogeld, kwamen dezelfde geestelijke leiders van het dorp er snel op af. De Heilige Geest bewoog hen om vragen te stellen en de voormalig imam kon hen tot de Heer leiden. "Alle zes leiders kwamen tot geloof in Jezus Christus," aldus een enthousiaste Erik Laursen. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify