kanaleneiland

Nieuws

20 maart 2019 door Dick van den Bos

Evangelist Henk Bouma na aanslag: "Kanaleneiland nog steeds de mooiste wijk van Nederland"

De Utrechtse wijk Kanaleneiland werd maandag opgeschrikt door de veelbesproken aanslag waarbij drie mensen om het leven kwamen. In deze buurt wonen veel moslims, maar er zijn ook enkele kerken. Zoals het Huis van Vrede. Zij houden elke week een bidstond - vaak geleid door CIP-manager Jeffrey Schipper - en deze week waren er meer mensen dan gewoonlijk. Henk Bouma, één van de kerkleiders, vertelt erover bij Groot Nieuws Radio.

"We komen meestal samen met zo'n tien tot vijftien mensen. Op verschillende tijden wordt er dan voor de wijk gebeden. Voor de mensen, de structuren, de scholen, de politie."

"Het beeld dat nu geschetst wordt over Kanaleneiland herken ik deels. Maar het is zeker niet alleen een vervelende wijk, het is de mooiste wijk van Utrecht. Er wonen veel mooie, levendige mensen met verschillende achtergronden en lekker eten. Het zijn mensen die door God gemaakt zijn voor de eeuwigheid."

Heftig
Daags na de aanslag vertelt Bouma hoe het nu in de buurt is. "Op de avond na de aanslag waren er tot vrij laat helikopters die rond vlogen. Toen alles voorbij leek, was het nog steeds best heftig. Het was moeilijk om in de buurt te komen en er uit te gaan. Mensen zaten gewoon binnen."

Desodanks is hij nog steeds gek op zijn buurt. "Het is goed leven hier. Mensen wonen hier doorgaans met veel plezier. Het ligt in het centrum van het land, dicht bij het centrum van de stad, met mooie winkels en mensen die knokken voor de buurt."

Journalisten
In deze buurt biedt Huis van Vrede ondermeer huiswerkbegeleiding aan, fietsreparaties, een naaiatelier. Tegelijkertijd zijn er ook Bijbelstudies en kunnen mensen altijd binnen komen voor een kopje koffie. "Gisteren kwamen veel mensen langs voor een kopje koffie. Tegelijkertijd liepen er ook journalisten binnen die hun telefoon op kwamen laden."

"Het was gisteren vol met media en politie hier. Het is verdrietig wat er is gebeurd, hopelijk zullen zulke dingen zich niet herhalen." 

Beluister hier het hele gesprek.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify