Alain Verheij

God

09 april 2019 door Jeffrey Schipper

Wat we volgens Alain Verheij kunnen leren van de burn-out van Elia

Een burn-out. We horen er in onze omgeving steeds vaker over. Zegt de Bijbel er eigenlijk iets over? Volgens theoloog Alain Verheij wel. Het verhaal van Elia is volgens hem een burn-outverhaal avant la lettre, schrijft hij op de website van de EO.

Verheij: "Vlak voordat hij instort, levert Elia zijn grootste prestatie tot dan toe. Een burn-out overvalt je vaak op het moment dat jij juist denkt op een hoogtepunt te zitten. Elia verzamelt al zijn vijanden bij elkaar, roept het volk samen en begint een potje blufpoker. (...) Elia krijgt gelijk en wint de strijd. Maar het is al te ver gekomen. Elia wordt gewelddadig: hij laat honderden concurrenten om het leven brengen."

De theoloog merkt dat Elia op een gegeven moment door de woestijn zwerft, hoopt nooit meer wakker te hoeven worden en God aanklaagt. "Op dat moment ontmoet hij God. "Elia leert dat je God pas kunt vinden zolang je het vermogen hebt om de stormen, de chaos en de vlammen te negeren en te luisteren naar de stem van de zachtheid. Het gefluister dat dagelijks door media, medemensen en je eigen gedachtewereld wordt overstemd: daarin is God."

Lees hier de volledige blog van Alain Verheij.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify