PKN logo

Nieuws

20 maart 2019 door PKN

Waarom binnenkort 12 PKN-dominees gaan daten

Binnenkort is het weer zover. Dan vindt de volgende domineedate plaats binnend de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Er zijn nog plekken voor 12 april, laat de PKN weten.

De domineedate: het blijkt een succesvolle manier om vacante gemeenten op een laagdrempelige manier in contact te brengen met proponenten. Aan een domineedate doen maximaal 12 gemeenten en 12 proponenten mee. Per keer levert het zo’n 3 à 4 matches op van proponenten die daadwerkelijk beroepen worden in de gemeenten die deelnamen aan de domineedate.

De komende domineedate vindt plaats op vrijdag 12 april van 13.00 uur tot 17.00 uur. Na een korte opening door de predikant voor het beroepingswerk, ds. Klaas Dijkstra, volgt een voorstelrondje door gemeenten en proponenten. Iedereen krijgt maximaal 2 minuten de gelegenheid hun gemeente respectievelijk zichzelf voor te stellen. Na 2 minuten gaat er een bel en is de volgende aan de beurt.

Daarna volgt de daadwerkelijke speeddate. Er staan twaalf tafels in de zaal waarachter per vacante gemeente maximaal drie afgevaardigden zitten. Deze tafels zijn in een cirkel opgesteld en de kandidaten/proponenten gaan dan langs iedere tafel voor nadere kennismaking. Ook dit is in de tijd strak gereglementeerd. Drie minuten per gesprek. Ook hier gaat na die drie minuten een bel en dient het gesprek te worden gestopt.

Vervolgens krijgen alle partijen op uitgereikte formuliertjes de gelegenheid hun voorkeuren in te vullen waarna de matches geselecteerd worden uit de ingeleverde formuliertjes en bekend gemaakt aan de betrokkenen.

Klik hier voor meer informatie over de domineedate.

Reacties

Ik hoop maar dat 'roeping door de Heilige Geest' ook mee speelt. Lees Hand. 13:2, Paulus en Barnabas waren al geroepen tot apostelen (zie Hand. 14:14) en werden daar vanuit Antiochië uitgezonden 'tot het werk waartoe ze geroepen waren'...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify