Nieuws

19 maart 2019 door Jan Vierhout

Veertigdagentijd: Met U2 op weg naar Pasen

In deze veertigdagentijd is het bemoedigend om te zien hoeveel initiatieven er zijn om zich voor te bereiden op Pasen. Naast de vele concerten en uitvoeringen, veelal klassiek, is er nu ook de ruimte om de muziek van U2 te gebruiken als voorbereiding op Pasen.

Het is opvallend hoeveel verwijzingen er naar Pasen zijn te vinden in de songteksten van U2. Tijdens de jaarlijkse U2 retraite in retraitecentrum de Spil in Maarssen wordt dit jaar een speciale Paas retraite aan dit onderwerp besteed. De U2 retraite wordt nu voor het zesde jaar gehouden en daarin worden de geestelijke roots van U2 gedeeld. Dat wordt gedaan door luisteren, mediteren, kijken, zingen, stilte en veel U2 muziek! Omdat niet iedereen deze retraite kan bezoeken, is er een artikel geschreven voor een breder publiek. Dit artikel begint op Witte Donderdag en eindigt op Tweede Paasdag. Voor elke dag zijn er U2 songs waarin de link naar die dag, de gebeurtenissen rondom en met Pasen, benoemd worden. Elke song kan worden bekeken en beluisterd via YouTube en zijn alle teksten van de songs te lezen.

Met U2 op weg naar Pasen wordt aandacht gegeven aan veel mensen die juist pop-en rock muziek gebruiken om hun geloof te bezingen en te beleven. De jaarlijkse U2 retraite voorziet in de behoefte om rondom U2 muziek hierin verder de diepte in te gaan en de ander te ontmoeten.

Lees hier het volledige artikel.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify