IS

Nieuws

20 maart 2019 door Patrick Goede

Voormalig IS-leider komt tot geloof: "Ik zag een liefde die ik niet kende binnen de islam"

Een voormalig geestelijk leider binnen ISIS is tot geloof gekomen, zo meldt het CBN. Mohammed, een gefingeerde naam vanwege de veiligheid, werd benaderd door ene Peter van Leading the Way Ministries.

Peter sprak eerst telefonisch met Mohammed en plande vervolgens een afspraak. Hij wist dat Mohammed hem mogelijk zou vermoorden. Toch geloofde hij dat God de ontmoeting mogelijk zou maken.

"Op een dag vroeg iemand mij waarom ik moslims was, dat maakte dat ik gedreven op zoek ging naar antwoorden, al kon ik die niet vinden," aldus Mohammed.

Toen Peter voor het eerst bij Mohammed langskwam om over Jezus te vertellen had Mohammed een mes bij zich om Peter te kunnen vermoorden maar iets hield hem tegen. Toch was Mohammed nog niet overtuigd en hij raakte gefrustreerd.

De tweede keer dat ze afspraken had Mohammed een droom gehad waarin hij een met bloed doordrenkte envelop zag. Aan de hand daarvan vertelde Peter over het offer van Christus. Mohammed accepteerde Jezus en ervoer een vrede die hij niet eerder ervaren had. "Ik zag een liefde die binnen de islam niet bestaat," zegt Mohammed hierover. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify