Tempelberg

Nieuws

19 maart 2019 door Israël Today

Moslims willen nog een moskee op de Tempelberg

De Islamitische Trust (Waqf), die de Tempelberg bestuurt, wil een gebouw tegenover de Gouden Poort heropenen en er een moskee van maken. De rechtbank van Jeruzalem heeft de Staat opge­dra­gen om het Bab el-Rahma-gebouw onmiddellijk te sluiten, meldt Israël Today.

Op de berg waar de tempel stond staan nu de voor moslims heilige rotskoepel en de Al-Aqsa moskee. Toen Israël in 1967 de Tempelberg op Jordanië veroverde, lieten de Israëlische Autoriteiten de beheer over de berg over aan de Jordaanse Waqf. Onder het beheer van de Waqf is het verboden voor niet-moslims om op de berg te bidden.

De poging om nog een moskee tegenover de Gouden Poort te vestigen, is een reactie van de Jordaniërs en Palestijnen op beschuldigingen dat Israël de status quo op de Tempelberg probeert te veranderen. Sinds de bevrijding van het heilige plein in 1967 heeft Israël zich ertoe verbonden zich te onthouden van religieuze uitingen op de plek.

Deze status-quo werd onderdeel van het vredesverdrag tussen Israël en Jordanië uit 1994. De Israëli's die om de Tempelberg geven wijzen er op, dat het de moslims zijn die de status quo schenden door nieuwe moskeeën op te richten. Jordanië en de Palestijnen beweren het tegen­over­gestelde. Zij zeggen dat Israël de status-quo schendt door 'kolonisten' te sturen om de tempelberg te bezoeken.

Lees hier meer op de site van Israël Today.

Reacties

M
Op wat nu de tempelberg heet heeft in ieder geval niet de tempel gestaan.

Wie nieuwsgierig is en wil weten waar de 1e en 2e tempel wel gestaan hebben, laat je verrassen met deze overtuigende uiteenzetting: https://youtu.be/IJfAcBbb4_A

Dit is echt bijzondere informatie waar inmiddels steeds meer mensen achter komen. Een kwestie van tijd, wie weet wat er allemaal nog gaat gebeuren daar..

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.