Olu

Nieuws

19 maart 2019 door Patrick Goede

Britse politie geeft arrestatie van straatpredikant eindelijk toe

De Britse politie heeft toegegeven straatpredikant Olu uit Londen te hebben gearresteerd. De man werd meegenomen in een politiewagen en acht kilometer verderop gedropt. Het was aan aardige omstanders te danken dat Olu terug kon reizen naar het centrum van Londen, meldt CBN

Toen Olu eindelijk weer terug was op zijn vaste plek begon hij gelijk weer met spreken. "Het enige dat ik wilde is dat mensen het Woord van God te horen kregen," zegt Olu zelf over het voorval. Vervolgens pakte de Londense politie niet de islamitische man op, maar de christelijke prediker.

De evangelist werd gearresteerd vanwege 'islamofobie'. "Een man met een capuchon probeerde hem te vernederen en zich agressief richting de straatprediker op te stellen," liet een getuige weten. "Ik kon zien dat hij een moslim was, omdat hij zei dat Allah de ware weg is."

Na een eerste verklaring waarin de politie te kennen gaf dat Olu slechts 200 meter verderop was afgezet melden ze nu het volgende: "Omdat de man aangaf zijn activiteiten in de Southgate Tube Station te willen vervolgen, hebben de agenten het noodzakelijk geacht hem een eind van het station vandaan te brengen. Dit om de vrede op deze locatie kunnen waarborgen."

Lees ook: Politie arresteert evangelist vanwege 'clash' met moslim.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify