Moslims christenen

Nieuws

19 maart 2019 door Dick van den Bos

Dirk Kuyt over aanslag in Utrecht: "Laten we als moslims, christenen en ongelovigen samen optrekken"

De christelijke ex-voetballer Dirk Kuyt vertelt in zijn column in De Telegraaf dat de aanslagen in Nieuw-Zeeland en Utrecht hem sterk raken. Hoewel hij ziet dat de samenleving sterk polariseert, gelooft hij dat juist de voetbalwereld een voorbeeld kan zijn.

Kuyt is geen fan van camera’s in de kleedkamer. Na de aanslagen in Christchurch en Utrecht zou hij graag een uitzondering maken. "Je krijgt dan het beeld van een kleedkamer waar het niet uitmaakt of je donker of blank bent, christen of moslim bent of helemaal niet gelooft. Een kleedkamer waar we respect hebben voor elkaar en waar we op momenten dat we elkaar nodig hebben er voor elkaar zijn en ook voor elkaar door het vuur gaan”, aldus Kuyt.

"Misschien is het makkelijker gezegd dan gedaan, maar wat zou het mooi zijn als we ook in de grote wereld op die manier voor elkaar door het vuur gaan. Of je nou gelovig bent of niet, donker of blank. Laten we met elkaar de strijd aan gaan tegen iedereen die een aanslag pleegt op onze samenleving.”

Klik hier om de hele column te lezen.

Lees ook: Vijf uitspraken van Dirk Kuyt over zijn geloof.

Reacties

A
Dirk, voetbal is als de goddeloze spelen in Rome, heeft niets met Jezus en Zijn liefde. We waken voor wereldgelijkvormigheid, toch.
Of het makkelijker gezegd is dan gedaan weten we pas als we het doen. Ik stem voor!! :-)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.