homo's

Nieuws

19 maart 2019 door Dick van den Bos

Gert-Jan Segers: "Ik hoop dat de kerk een veilige plek is voor homo's"

ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers voerde in het programma De Hofkar van PowNed een openlijk gesprek over onder meer het voeren van moeilijke gesprekken, geloofstwijfel en homoseksualiteit en deed een aantal interessante uitspraken. Hij gaf antwoord op de vraag hoe hij op een mogelijke coming-out van zijn dochter zou reageren en sprak over onvoorwaardelijke liefde.

Segers wordt in De Hofkar opgehaald door Rutger Castricum en vertelt daarbij onder andere over zijn werk als politicus, zijn favoriete muziek en ook over het geloof. Hij vertelt dat hij hier ook diepe gesprekken over heeft met zijn dochters. "Ik heb een dochter van 20, 18 en 15. Vooral met mijn oudste dochter heb ik weleens moeilijke gesprekken."

Twijfel
"Ze heeft bijvoorbeeld vragen over God en geloof, terwijl dat voor mij het kloppende hart is. Of ik ze druk opleg om ook te geloven? Ik hoop het wel heel erg, maar ik kan het haar niet geven. Zij twijfelt wel aan God en ik ook weleens."

"Maar ik twijfel nooit in die mate dat het op omvallen staat. Het is weleens gebeurd dat het een half jaar is weggeweest, in mijn studententijd. Ik zag het leven als zinloos en het ging als een wolk voor de zon weg."

Castricum: "Was het een wolk voor de zon, of een opluchting?"
Segers: "Nee, absoluut geen opluchting."
Castricum: "Dus je kan het zomaar kwijtraken? Het kan dus nog goedkomen met jou?"
Segers (lachend): "Nu ben jij hier de zendeling, he, niet ik."

Dubbele agenda
Castricum vervolgt dat hij het weleens lastig vindt dat er christelijke partijen in de politiek zitten. "Net of je een dubbele agenda hebt, omdat de Schepper er altijd weer een rol in speelt." 
Segers: "Dat valt mee. Ik ga niet zeggen dat je 120 moet rijden omdat het in Numeri 3:16 staat."

Castricum merkt op dat Segers de eerste is die dit gevoel minder losmaakt bij de ChristenUnie. "Slob en Rouvoet waren veel meer met de Bijbel bezig. Die brachten dat er véél meer in." Segers reageert dat hij dit niet als een compliment ziet. Castricum: "Je weet goed op dat koord te dansen."

Liberaal
Rutger merkt ook op dat hij problemen heeft met de wijze waarop de ChristenUnie en Segers over homoseksualiteit denken.
Segers: "Namelijk?"
Castricum: "Ik ben hier heel liberaal in."
Segers: "Ik ook."

Vervolgens vraagt Castricum hoe Segers zou reageren als zijn dochter met een meisje thuis komt. "Heel begripvol. Ik weet niet of ze er zelf mee zou zitten, anders zou daar het gesprek over gaan. Ik zou niet anders met haar om gaan als vader. Ik zou ook niet sturen in haar keuzes wat ze hier mee zou doen. Als ze met een partner thuis komt, is dat ook geen probleem. Dat is haar keuze. Ze is 20 en ze maakt haar eigen keuzes. Stel dat ze keuzes zouden maken waar ik het niet mee eens ben, dan zou dat nooit tot verwijdering leiden."

Onvoorwaardelijk
"Wat ik heel diep geloof is dat Gods liefde onvoorwaardelijk is. Dat is het mooie. Ik hoop dat de kerk een veilige plek is voor homo's. Juist daar waar de sportkantine een onveilige plek is."

Castricum: "Dit kost je wel stemmen Ik denk dat je achterban het hier niet mee eens is. 
Segers: "Dat denk ik niet. Ik denk dat we door schade en schande wijs geworden zijn."

Reacties

Wederom een bevestiging waarom ik nooit meer op deze liberaliserende partij kan stemmen. De laatste jaren een totaal 'zouteloze' club geworden. Heel treurig.

Ps. : natuurlijk zou ik mijn dochter ook onvoorwaardelijk liefhebben. Maar ik zou haar wel wijzen op Jezus, die mensen werkelijk vrij kan zetten.
het is een rede voor mij om ChristenUnie te stemmen.
A
Joh. 3:18 maakt duidelijk waar de verantwoordelijkheid ligt tot redding of verloren gaan, ja GEWOON bij de mens zelf.

Dat is het liefdevolle en eerlijke AANBOD van Schepper God door Jezus Christus, halleluja.

Shalom
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.