Prinses Laurentien

Nieuws

19 maart 2019 door Patrick Goede

Prinses Laurentien geeft Bijbelverhalen door aan haar kinderen

Prinses Laurentien geeft in de Visie een uitgebreid interview over wat haar beweegt. Ze laat weten dat ze Bijbelverhalen doorgeeft aan haar kinderen.

"We kunnen meer doen om de Bijbel en de wijsheden daarin tot leven te brengen. We leggen verbindingen met de waarden die de Bijbel ons meegeeft. We zijn zeker gelovig, en proberen in bepaalde situaties aan te stippen welke waarden de Bijbel toevoegt aan ons leven. Ik denk dat er in gezinnen best behoefte is aan handvatten hoe je de Bijbel als bron van inspiratie en reflectie verbindt met het dagelijks leven.

In het interview deelt ze ook haar favoriete Bijbelverhaal. "Ik kreeg de Bijbelverhalen mee in mijn jeugd. Mijn middelbareschooltijd ben ik begonnen op het christelijke Gymnasium Sorghvliet hier in Den Haag en daar lazen we ook veel uit de Bijbel. We doen er niet genoeg mee, met die wijsheid.

In Prediker ontdekte ik veel levenswijsheden en ik voel me daar erg toe aangetrokken. Wat staat er eigenlijk? Het gaat over gelijkwaardigheid, je wordt allemaal als mens geboren en sterft als mens. Prediker heeft het ook over nieuwsgierigheid, en over tevredenheid. Dat vind ik heel mooi in deze tijd.”

Lees hier het volledige interview met Laurentien.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify