vrede

Nieuws

19 maart 2019 door Redactie

Pastor Ben Kroeske roept op om niet in paniek te raken na 'Utrecht': "Laten we als kerk het licht zijn"

De Amsterdamse voorganger Ben Kroeske reageert in een live-video op zijn Facebook-pagina op de aanslag in de tram in Utrecht. Hij erkent dat het super dichtbij komt en dat veel mensen nu in spanning zitten hierdoor. "Maar laten we als christenen niet vanuit haat of boosheid reageren", roept hij op.

"We beseffen niet wat een zegen het is dat we in vrede met elkaar leven in Nederland. Maar als we niet oppassen kan zo'n heftige, maar relatief kleine gebeurtenis heel veel effect hebben en doorslaan. Het kan mensen in angst, haat of paniek brengen, en voor tegenacties zorgen."

"Maar wij moeten niet als een spons reactief zijn! We moeten geloven dat God een goed plan heeft en het is juist nu de tijd om als kerk op te staan en Gods licht te laten schijnen. We moeten als kerk wakker worden."

"Jezus zegt dat een huis dat tegen zichzelf verdeeld is geen stand kan houden. Het is nu geen tijd om facebook-oorlogen onderling te starten. We moeten juist de handen ineen slaan, want de velden zijn wit om te oogsten. Ik geloof dat het niet lang meer duurt voordat Jezus terug komt. De tijd die we nu nog hebben, moeten we zo goed mogelijk besteden."

Opstaan
Ben Kroeske vertelt dat hij Jesaja 60 vers 1, 2 en 3 op zijn hart kreeg. Dit gaat erover dat we moeten opstaan en verlicht moeten worden, want de duisternis zal de aarde bedekken, maar Gods heerlijkheid zal over de kerk komen. "Ik geloof niet dat de aarde noodzakelijk beter wordt, maar wel dat de kerk een groot licht zal zijn. Gods lichaam zal het instrument zijn om op aarde de natuur van God te laten zien."

"Wat je ziet is dat mensen in angst en paniek raken. Maar de kerk heeft altijd het antwoord. Jezus is de Vredevorst. En soms kan die vrede voor jou zo gewoon zijn, dat je vergeet hoe het is voor al die mensen in de wereld die de vrede niet hebben. Daarom moeten we juist in zulke tijden opstaan."

"Over de Heer staat ook beschreven dat Hij rijk is aan vergeving en langzaam boos wordt. Jezus zei ook: 'Wees barmhartig, zoals ook uw Vader in de hemel dat is.' Zo'n schietpartij in Utrecht kan veel boosheid oproepen en een gevoel van onrecht. Maar zelfs dan zijn we geroepen om vurige kolen op het hoofd van onze vijanden te leggen en in vrede met hen om te gaan."

"Wat je ziet is dat polarisatie toeneemt. Ook binnen de kerk. Hoe het in een land gaat, is vaak een reflectie van hoe het binnen de kerk is. Maar als de kerk zich verenigt, met één missie; om dit land te bevloeien met de heerlijkheid van God, dan zal dat ook een effect hebben op dit land."

Bekijk hier de hele reactie van Ben Kroeske.

Reacties

Hallo Ben, als de 'schepping in nood' wacht op het licht dat de Kerk collectief zal verbreiden, dan wacht ze tot ze een ons weegt.

Nee, zij ziet uit naar het Licht, dat schijnt door de levens van individuele christenen, die vervuld zijn met de Heilige Geest.

Zij 'verkondigen' vrijheid en vertrouwen in de levende God, die Zich alleen in Christus openbaren.

Het zijn deze kleine kaarsjes, die door hun aantal, verspreid over heel 'de wereld', haar uiteindelijk in vuur en vlam zetten.

De schepping ziet hier met reikhalzend verlangen naar uit.
REAGEER
Correctie: "Zij 'verkondigen' vrijheid en vertrouwen (...)." moet zijn:

"Zij 'verkondigen' vrijheid en een liefdevol vertrouwen in de levende God, die Hij alleen in Christus openbaart."

Excuses voor het 'misverstand' ;-)
REAGEER
B
Dit is nou wat men noemt "zichzelf voor de gek houden". Weer denken christenen dat zij het licht der wereld zijn. Of dat zij voor vrijheid zijn. Maar vervolgens wel typen " die zich alleen in Christus openbaren"... Dus weg vrijheid. Men moet christen zijn, anders.... De christelijke god is net zo erg als allah, alleen voor hen die geloven is hij goed. Ik zou bijna een vergelijking willen trekken met iemand anders, maar doe het niet. Krijgt anders een ban..

jodendom, christendom en islam, het zijn allemaal "wij-zij"denkers en religies.
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify