Nieuws

19 maart 2019 door Patrick Goede

Een waarschuwende boodschap van pastor Erwin McManus: "Christenen geven de duivel de schuld en zetten zichzelf buitenspel"

Erwin McManus, de pastor van de Mosaic Church in Californië, waarschuwt de jongere generatie christenen en kerken. Hij wil dat ze veranderen van een mindset waarbij de duivel de schuld krijgt van alles naar mensen die verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die ze maken.

McManus in de Christian Post: "We hebben verkeerde kaders in onze cultuur waarin we fouten negeren of afschuiven op omstandigheden in onze samenleving, de overheid, de kerk of onze ouders. We blijven iedereen om ons heen de schuld geven voor de staat van onze ziel. Zelfs als anderen ons pijn doen zijn wijzelf alsnog verantwoordelijk voor wie we worden na dat moment."

"Ik zie het op Instagram, bijna iedere jonge pastor die filmpjes post geeft de duivel de schuld van ieders problemen. Ze nemen daarmee de verantwoordelijkheid weg voor ieders eigen leven op een 'Bijbelse manier'. Ze geven de duivel de schuld en zetten zichzelf buitenspel voor verandering." 

Jongeren worden vaker geconfronteerd met hun fouten omdat alles ook meer met elkaar in verbinding staat: "Vroeger wisten er een paar mensen vanaf, nu gaat het viral," zegt McManus daarover.

Dit kan zorgen voor veel spanningen, depresssie en angst. Met zijn boek The Way of The Warrier: An Ancient Path to Inner Peace wil McManus de huidige generatie op weg helpen om in vrede bezit te nemen van hun leven en ze te transformeren in ware strijders.  

Reacties

H
Kees, als er maar twee machten zijn, waar gaat die strijd in de hemelse gewesten dan over?
Er zijn verschillende hemelse gewesten waar zielen van overleden zondaars ronddwalen, wachtend op het oordeel. Ook maakt de mensheid daar zondige gedachtenconstructies die een kwalijke invloed hebben. Er zal behalve een nieuwe Aarde ook een nieuwe Hemel komen, zonder dolende zondaarszielen en zonder zondige gedachtenconstructies.
"Dat was ik niet, dat was Satan..." Samen met Jezus knokken tegen Satan, zo ziet volgens mij de theologie in grote lijnen van veel Christenen eruit.

Laten we samen met Jezus iets doen aan onze eigen zondigheid en onze eigen verkeerde keuzes zonder Satan de schuld van alle kwaad te geven. Er zijn maar twee machten werkzaam in de wereld: God en mens. Satan is een rol, geen onzichtbaar persoon, geen gevallen engel van God.

REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify