aanslag Utrecht

Nieuws

18 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Zo reageren christenen op de tramaanslag in Utrecht

Maandagochtend is in de Utrechtse wijk Kanaleneiland geschoten in een tram. Er zijn minstens drie doden gevallen, dat zegt burgemeester Van Zanen in een video op Twitter. Ook zijn er zeker negen gewonden. "Ons land is op dit moment opgeschrikt door een aanslag in Utrecht," liet premier Mark Rutte maandagmiddag weten. Het nieuws houdt heel Nederland bezig. We zetten een aantal reacties van christenen op een rijtje.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Utrecht 😢 pic.twitter.com/Dfmwsf5qWh

— Matthijn Buwalda (@matthijnbuwalda) March 18, 2019

Reacties

H
Wat is dit toch verschrikkelijk, het moet je maar treffen! Dit is echter ook een gelegenheid na te denken over wat werkelijk belangrijk is: Samenstaan, aan alle betroffenen denken en in gebed voor onze God en Meester leggen die in alle harten kan kijken.
H
Wanneer iemand sterft moet je medeleven hebben, hierna kan er weer gediskuteerd worden over ongerechtigheid, mensonterende toestanden die niet goed te spreken zijn, geweld die uit wanhoop en uitzichtloosheid komt of welk voor een reden dan ook dat dit geweld over de hele wereld zo krachtig is. Het is echter zeker dat wij christenen een boodschap hebben die iets heel anders wil maar dan moeten wij wel voor offers kiezen.
J
Beste lezers,

Ben Kok is vandaag geblokkeerd als CIP-lid.

Een vriendelijk verzoek om bezwaren over reacties op CIP.nl niet onder onze artikelen te plaatsen, maar te mailen naar jeffrey@cip.nl.

Met vriendelijke groet,

Redactie CIP.nl
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.