Bart Repko

Nieuws

18 maart 2019 door Jeffrey Schipper

'Wachter van Israël' Bart Repko (69) na ziekbed overleden

Afgelopen zondag is Bart Repko op 69-jarige leeftijd overleden. Dit laat EO Visie weten. 'De wachter van Israël' was onlangs ernstig ziek geworden. Hij laat zijn vrouw Joke, vier kinderen en zeven kleinkinderen achter.

Volgens Bart Repko, bekleden christenen als 'vreemdelingen' een rol in het eindspel. De 'gelovigen uit de heidenen' mogen als wachter hun plek innemen op de muren van Jeruzalem. Wij mogen Gods volk, de Joden zegenen. 'NeverBeSilent', een wachter, is er van overtuigd dat juist jongeren deze oproep zullen beantwoorden.

Iedere morgen (behalve op shabbat) verzamelde Bart en Repko een groep mensen op het plein, voor de ingang van de Jaffapoort in Jeruzalem, om vanaf daar met een groep mensen de beloften over Jeruzalem te proclameren, nadat ze de muur hebben beklommen. Vanuit heel de wereld weten mensen van deze bijzondere bediening en vele mensen over de hele wereld zijn al met Bart en Joke meegegaan.

Wie zijn die wachters op de muren? In Jesaja 62:6 staat: Jeruzalem, ik heb wachters op je muren gezet die nooit zullen zwijgen, dag noch nacht. Jullie die een beroep doen op de HEER, gun jezelf geen rust. Je mag uit Jesaja 62:11 volgens Repko concluderen dat het 'niet-Joden' zijn die aan 'vrouwe Sion' (Joden) verkondigen.

Bart hield zijn achterban via de website NeverBeSilent op de hoogte. Lees hier meer over zijn bediening.

Reacties

A
We bidden om TROOST en sterkte voor de familie van Bart.

Never be Silent in Jesus name for Jesus and the unborns.

Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify