Politie Pakistan

Nieuws

18 maart 2019 door Kerk in Nood

Boze moslims slaan geestelijk gehandicapte christen na 'beledigen' profeet Mohammed

Stephen Masih, een geestelijk gehandicapte christen (42), is in de Pakistaanse stad Sialakot gearresteerd op beschuldigding van blasfemie tegen de profeet Mohammed, schrijft Kerk in Nood op basis van berichtgeving van International Christian Concern (ICC).

De verstandelijk gehandicapte debatteerde met zijn zwager over vasten en bidden tijdens de Vastentijd toen hij geïrriteerd raakte en, vanwege zijn mentale toestand, luid begon te schreeuwen. Dit trok de aandacht van buren. De islamitische buurman Muhammad Mudasir bemoeide zich ermee en waarschuwde dat hij Stephen een les zou leren. Kort daarna keerde hij terug met een boze meute moslims die Stephen en zijn familieleden begonnen te slaan voor de vermeende misdaad van godslastering.

De politie heeft een proces verbaal opgemaakt tegen Stephen onder de blasfemiewetten van het land. In Pakistan worden de blasfemiewetten vaak gebruikt om persoonlijke conflicten te beslechten of concurrentie ‘uit te schakelen’. Als je iemand niet mag of een zakelijk conflict heb, is je tegenstander beschuldigen van belediging van de islam de gemakkelijkste oplossing om een ander het zo moeilijk mogelijk te maken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify