GerGem Veenendaal

Nieuws

19 maart 2019 door Reformatorisch Dagblad

Jacob verliet de GerGem en keerde als 'verloren zoon' weer terug

"Als ik naar het leven van mijn moeder keek, dacht ik: zo’n leven wil ik niet. In de wereld zag ik veel meer dingen die direct tastbaar waren," vertelt Jacob Ordelman (35) in het Reformatorisch Dagblad. Als 18-jarige verliet hij zijn kerk: de gereformeerde gemeente in Veenendaal. Dat hij weer is teruggekeerd naar deze kerk, is volgens Jacob "een Godswonder".

Als kind wilde Jacob graag op voetbal, maar dat mocht niet van zijn ouders. "Ik vroeg me af: waarom mag ik niet op voetbal en mijn vriendje wel?" Hij ging met steeds minder plezier naar de kerk en op een gegeven moment besloot hij om helemaal niet meer te gaan. Jacob ging liever samen met zijn broers naar de kroeg. "Ik vond daar gezelligheid en vrienden. Die vond ik in de kerk niet."

Maar Jacob heeft het geloof nooit helemaal losgelaten. "Hoe dronken ik ook thuis kwam uit de kroeg, ik kon niet gaan slapen zonder te bidden. Zelfs als ik zondagavond uit het stadion thuiskwam na een voetbalwedstrijd, ging ik bidden." Op een gegeven moment schiet er een tekst door zijn hoofd: 'Maar blij vooruitzicht dat mij streelt.' Dat was voor Jacob aanleiding om zich steeds meer met het geloof bezig te houden.

Na de ommekeer volgde een terugval. De tweede terugkeer naar de kerk ging meer geleidelijk en resulteerde in het feit dat Jacob in mei 2018 belijdenis van zijn geloof deed. "De enige reden waarom ik terug ben gekomen, is omdat ik wedergeboorte zocht. Ik heb een Borg, de Heere Jezus Christus, nodig. Dat is nog steeds wat mij drijft."

Hij vervolgt: "Als ik op de jeugdvereniging vrienden had gehad, zou ik voorbeelden hebben gezien van mensen die leven in de wereld van het geloof. Maar ik denk dat het al te laat is als de kerk ziet dat iemand afdwaalt. Dat begint al in het gezin." Volgens hem is het cruciaal dat gemeenteleden of kerkenraadsleden contact leggen als ze zien dat het geloof met jongeren weinig doet.

Lees het volledige verhaal in het Reformatorisch Dagblad.

Foto: GerGeminfo.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify