Özcan Akyol

Nieuws

18 maart 2019 door Jeffrey Schipper

AD-columnist Özcan Akyol verbaasd om 'lange tenen' Urker burgemeester

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk overweegt columniste Elfie Tromp en de publieke omroep aan te klagen. Aanleiding is deze omstreden radiocolumn naar aanleiding van een uit de hand gelopen vechtpartij in het christelijke bolwerk. AD-columnist Özcan Akyol is verbaasd over de reactie van de Urker burgemeester.

"Ook al ziet God alles, de morele standaard ligt op Urk laag. Op Urk gaat de kleingeestigheid hand in hand met de inteelt," aldus columnist Elfie Tromp donderdag tijdens haar Radio 1-column. "Sommige stukken in Nederland zijn zo door en door rot dat ze het beste teruggegeven kunnen worden aan de zee. Wat mij betreft mogen ze de dijken alvast doorsteken bij Urk. Jammer van de gerookte paling, maar beter voor de rest van het land."

Over de reactie van burgemeester Van Maaren schrijft Akyol: "We staan altijd vooraan in de rij om de benepenheid en lange tenen van andere regimes te veroordelen, maar kennelijk zijn de censuurpredikers ook goed vertegenwoordigd in ons eigen land. De wens om iemand monddood te maken, is bovendien nogal inconsequent van deze zwakke burgemeester, die niet eens in staat bleek te zijn om een ruzie tussen jongeren in een vroegtijdig stadium in de kiem te smoren.

Ik zou zeggen: ‘Welkom op Urk. Waar sommigen beter kunnen uitdelen dan incasseren. En waar generaliseren alleen wordt getolereerd als het niet over de eigen bevolking gaat’."

Lees hier de volledige column van Özcan Akyol. Zie ook: Radiocolumnist deelt haatcolumn over Urk op Radio 1: "Wat mij betreft mogen ze de dijken doorsteken bij Urk".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify