Nieuws

15 maart 2019 door SGP

SGP hekelt 'slap' optreden kabinet rondom islamitische school

“Minister Slob moet niet wachten, maar nu maatregelen nemen tegen het Haga-Lyceum. Op basis van wat er bekend is over deze islamitische school kan de minister met de wet in de hand het Haga-Lyceum nú al financieel de duimschroeven aandraaien, ” zegt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop over de problemen met het Haga-Lyceum.

Vorige week maakte de NCTV bekend dat medewerkers van deze islamitische school in Amsterdam banden hebben met een terroristische organisatie. Minister Slob van Onderwijs zegt dat hij nu nog niets tegen deze school kan doen. SGP-kamerlid Bisschop spreekt dat tegen.

“Het klopt niet dat de minister nu niets kan doen. Als een school in de fout gaat, dan kan hij de geldkraan dichtdraaien. Gebleken is dat er bij dit lyceum heel véél mis is. De school schendt de wettelijke plichten om te werken aan integratie en een veilig klimaat te bieden. Dan kun je toch moeilijk volhouden dat je niets kunt doen,” aldus de onderwijsman van de SGP.

Bisschop wijst erop dat de Tweede Kamer in 2016 een SGP-motie heeft aangenomen waarin wordt aangedrongen op meer en beter toezicht op de openbare orde in het onderwijs. Het vorige en huidige kabinet heeft daar niets mee gedaan. Bisschop: “Omdat ook bij andere scholen vragen zijn te stellen, wil ik het kabinet oproepen alsnog werk te maken van deze breed aanvaarde motie. Hoe nodig dat is, blijkt nu.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify