christenvervoling

Nieuws

15 maart 2019 door Patrick Goede

Per dag sterven er 11 christenen vanwege hun geloof

Uit nieuwe cijfers van de Open Doors Watch List blijkt dat dagelijks 11 christenen de dood vinden vanwege het belijden van hun geloof in Jezus Christus. Dit aantal is gebasseerd op de gegevens van de top 50 landen die christenen vervolgen. 

De top vijf van landen waar christenen het meest te vrezen hebben vanweg hun geloof:

  1. Noord Korea
  2. Afghanistan
  3. Somalië
  4. Libië
  5. Pakistan

Voor al deze landen geldt dat christenen onder druk staan en in groot gevaar verkeren wanneer hun geloof ontdekt wordt. In Noord Korea moeten kerken zich aan het daglicht onttrekken om arrestaties en de doodstraf te ontlopen. 

In Afghanistan is het christendom in de ban gedaan. De islam is daar de staatsreligie en dat is in de wet vastgelegd. Open Doors USA meldt daarover: "Bekering tot het christendom staat gelijk aan hoogverraad omdat het gezien wordt als het verraden van je land, stam en familie. Vaak is de enig mogelijke straf als je gepakt wordt de doodstraf."

Pakistan is de afgelopen jaren veel in het nieuws gekomen vanwege Asia Bibi, een christelijke moeder van vijf kinderen. Zij werd tien jaar geleden gearresteerd onder verdenking van Godslastering waar beruchte wetten voor zijn. Vorig jaar werd ze vrijgesproken en dit gaf de kleine christelijke gemeenschap daar de broodnodige hoop.

Inmiddels is Asia Bibi een half jaar na de uitspraak nog steeds niet op vrije voeten. Ze heeft inmiddels asiel gekregen in Canada en het hoofd van de mensenrechtenbeweging in Ierland heeft er bij de regering in Pakistan op aangedrongen dat haar een vrije doorgang wordt verleend. 

Ook Church in Chains directeur David Turner doet een beroep op de Pakistaanse autoriteiten: "Op verschillende manieren hebben we al geprobeerd u te wijzen op de verschrikkelijke ongerechtheid die hier plaatsheeft. Onlangs heeft een groep van onze mensen nog geprotesteerd bij de ambassade om deze verschrikkelijk situatie aan te kaarten," liet hij de Pakistaanse ambassadeur Sardar Sjuha Alam weten.

Het lijkt vechten tegen de bierkaai vooralsnog. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify