Elfie Tromp

Nieuws

15 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Radiocolumnist deelt haatcolumn over Urk op Radio 1: "Wat mij betreft mogen ze de dijken doorsteken bij Urk"

"Ook al ziet God alles, de morele standaard ligt op Urk laag. Op Urk gaat de kleingeestigheid hand in hand met de inteelt," aldus columnist Elfie Tromp donderdag tijdens haar Radio 1-column. Zij windt zich op nadat deze week tientallen Urker jongeren een Marokkaans gezin aanvielen.

Volgens Tromp is de vechtpartij op Urk "het gevolg van twintig jaar haatzaaien en polarisatiepolitiek, Marokkanen ontmenselijken en buitenlandertje pesten. En daar is maar één man verantwoordelijk voor: onze Geertje Wilders. (...) Hij wast in lijn met de christelijke traditie zijn handen in onschuld. (...) Sommige stukken in Nederland zijn zo door en door rot dat ze het beste teruggegeven kunnen worden aan de zee. Wat mij betreft mogen ze de dijken alvast doorsteken bij Urk. Jammer van de gerookte paling, maar beter voor de rest van het land."

Overigens verspreidde de columnist in haar column nepnieuws. Ze beweert dat 'Geertje Wilders' zou zijn geschreeuwd door de Urker relschoppers. Dat is niet bewezen. 'Geertje Wilders' werd wel in 2015 geroepen tijdens ongeregeldheden in Geldermalsen. Op sociale media is verontwaardigd gereageerd op de haatcolumn van Elfie Tromp. Anja Keuter, raadslid van Gemeentebelangen Urk, gaat ervan uit dat er aangifte wordt gedaan tegen de presentator.

Bekijk de volledige column:

Reacties

D
Aangifte doen tegen een columniste? Ik ben daar niet direct enthousiast over. Anders dan veel andere christenen, zie ik de vrijheid van meningsuiting als absoluut, zoveel mogelijk op Amerikaanse leest geschoeid. Als dan toch iets strafbaar zou moeten zijn, is het tenenkrommende, schaamteloze hypocrisie. Varaïsten en vooral de Joopisten onder hen beginnen meteen te gillen als ze "islamofobie" zien of horen, maar dit is ineens oké?? Vertrek naar (onbedijkt) Rottumerplaat, Elfie, en neem je meester Jolo mee. Is beter.
REAGEER
Wie weten wie het zegt. Deze mevrouw zegt wel meer agressief-linkse dingen. Wel zou het goed zijn om de NOS (die door iedereen betaald wordt) erop te wijzen dat ze ook wel eens een stevig rechts geluid kunnen laten horen. Om het evenwicht weer wat te herstellen.
REAGEER
J
De 'dame' weet over meer dingen niet zo veel. Als je namelijk de dijken doorsteekt bij Urk, loopt Urk gedeeltelijk onder. De Noordoostpolder echter veel meer.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify