Ds. J. M. J. Kieviet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 maart 2019 door Jeffrey Schipper

John Lapré vandaag in gesprek met Nashville-dominee J. M. J. Kieviet

Vandaag (vrijdag 15 maart, red.) gaat John Lapré in Dordrecht in gesprek met ds. J. M. J. Kieviet (foto). De christelijke gereformeerde predikant uit Renswoude maakt deel uit van de stuurgroep die begin dit jaar de omstreden Nashvilleverklaring publiceerde.

Het tweetal spreekt elkaar tijdens het LHBTI-congres - de zogeheten Roze ode aan de Synode van Dordrecht - vrijdag vanaf vier uur in de Grote Kerk. Doel van dit congres is om LHBTI-ers meer ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn binnen hun eigen geloof en kerk. Tijdens deze bijeenkomst zijn er naast interessante sprekers, muzikale bijdragen en wordt er een nieuwe vlag gepresenteerd en aangeboden aan minister Van Engelshoven (Emancipatie).

John Lapré was in het verleden een populaire bijbelleraar in christelijk Nederland. Maar in 2011 had hij plotseling geen bediening, christelijke gemeente en woning meer. Broeders met wie hij biddend optrok verdwenen van de één op andere dag uit zijn leven. “Ik werd gezien als een bedreiging voor Gods koninkrijk,” zei hij in dit interview met CIP.nl. Zijn ervaringen en zijn kijk op homoseksualiteit tekende Lapré op in zijn boek ‘De veilige kerk’.

Ds. Kieviet is één van de initiatiefnemers van de veelbesproken Nasvilleverklaring. Door middel van de klaring willen de predikanten duidelijk maken dat het christelijk huwelijk een levenslang verbond is tussen één man en één vrouw, en dat dit een geweldige gave is van God onze Schepper. Critici beschouwen de Nashvilleverklaring als niet-pastoraal ten opzichte van de LHBTI-gemeenschap, omdat in de verklaring zou worden gesuggereerd dat homogevoelens ontkend moeten worden.

Klik hier voor meer informatie over de Nashvilleverklaring.

Klik hier voor meer informatie over het LHBTI-congres.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen