Dr. R. van Kooten

Nieuws

14 maart 2019 door Royal Jongbloed

Bijbelstudiereeks dr. R. van Kooten over leven van Jakob compleet

Onlangs verscheen De heilzon daagt, van de hand van dr. R. van Kooten bij uitgeverij Groen. Met de verschijning van dit derde en laatste deel in de bijbelstudieserie over het leven van Jakob is de 'trilogie' compleet.

Op 20 maart a.s. wordt de complete serie gepresenteerd in een bijeenkomst in De Hoeksteen te Goes (Herst. Herv. Kerk).

Het derde deel van de reeks werd eerder al voorafgegaan door De zon gaat onder, waarin Van Kooten het eerste deel van Jakobs leven behandelt in 40 bijbelstudies: het wordt duidelijk dat Jakob een puinhoop van zijn leven maakt en vlucht voor Ezau. Kort daarop verscheen al deel twee, De zon komt op, met 30 bijbelstudies over het vervolg van de heilsgeschiedenis die God voortzet met Jakob. Hij reist terug naar zijn vaderland en nadat God ingrijpt bij Pniël durft Jakob Ezau met open vizier tegemoet te treden. Er komt een omkeer in zijn leven (de zon komt weer op). In het laatste deel bespreekt Van Kooten in wederom 40 bijbelstudies de laatste 17 jaar van Jakobs leven: hij ziet zijn verloren gewaande zoon Jozef terug en beleeft in Egypte nog een aantal gezegende jaren.

Dr. Van Kooten maakt in de serie nauwkeurig gebruik van bepaalde trekjes die de schrijver van Genesis gebruikt. Hierdoor komen er verrassende aspecten boven tafel die bekende delen van het verhaal weer als nieuw op ons af laten komen. Op de presentatieavond op 20 maart a.s. zal dr. Van Kooten hiervan een voorbeeld laten zien vanuit de verzoening van Jakob met Ezau: Jakob brengt uiteindelijk de van Izak gestolen zegen bij Ezau terug.

Klik hier om de uitgaven van dr. R. van Kooten te bestellen!

Reacties

S
Klinkt heel interessant. Jacob is iemand bij wie de wet van 'wat je zaait zul je ook oogsten' heel duidelijk naar voren komt. De Heer vergeeft maar daarmee veranderen de consequenties van de in het verleden gemaakte keuzen niet automatisch, verre van. Daarom kan het leven van Jacob juist bij veel mensen herkenning oproepen omdat zijn leven juist niet zo ideaal is verlopen. (natuurlijk is hij ook herkenbaar voor velen omdat hij een gewoon beroep uitoefende in de bijbel en geen Richter, priester, koning, apostel of (full time-)profeet was).
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher