Fulani-herders

Nieuws

14 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Radicale moslims slachten in Nigeria 23 christenen af

Islamitische Fulani-herders hebben in diverse dorpen in het Mbacohon-gebied in Nigeria aanslagen gepleegd. Daarbij zijn zeker 23 christenen met wapens en kapmessen om het leven gebracht, meldt Kerk in Nood op basis van berichtgeving via International Christian Concern (ICC).

Drie dagen na de eerste aanvallen op de dorpen lanceerden de Fulani herders een aanval op de gemeenschap van Tse-Ikyo Mke, een dorp in dezelfde regio. Deze keer werden drie mensen gedood. Een lokale voorganger, voorganger Ajoh, zegt: "Zelfs vandaag vielen ze aan. Een van mijn leden kwam om te melden dat zijn vader was vermoord en een ander lid zei dat zijn schoonzoon ook was gedood. Alle drie slachtoffers, Stephen Uper, Kwaghkunda Ngyeegh en Denis Iorundu, waren getrouwd en hadden kinderen.”

Een rapport, opgesteld door Open Doors, sprak vorig jaar van een religieuze zuivering in Nigeria. Daaruit blijkt dat de herders voornamelijk ’s nachts aanvallen. Ze vallen geïsoleerde christelijke gemeenschappen aan en steken alles in brand wat ze tegen komen. De bewaking van de gemeenschappen is niet voldoende om de aanvallen af te slaan. Vrouwen en kinderen worden niet gespaard. Velen van hen worden ontvoerd en seksueel misbruikt.

Het rapport geeft aan dat de overheid faalt in de bescherming van christenen. Er wordt geen enkel gehoor gegeven aan de noodkreet van de slachtoffers. Veel christenen die gevlucht zijn leven in nabijgelegen kampen en ontvangen geen steun vanuit de overheid. Als de Nigeriaanse overheid niet ingrijpt, zullen de overgebleven christenen zich gedwongen voelen de regio te verlaten.

CBN News meldde onlangs dat Nigeria nu de dodelijkste plek ter wereld is om christen te zijn. CIP.nl maakte onlangs diverse verhalen in Nigeria.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher