geloof

God

14 maart 2019 door Martin Koornstra

Martin Koornstra: "Doof de brandende pijlen met het schild van geloof"

"De ‘geestelijke wapenrusting’ uit Efeze 6 is een Bijbelgedeelte waar ik echt mee opgegroeid ben. Niet dat we steeds met strijd bezig waren, maar we moesten ons wel bewust zijn van de autoriteit die we ontvangen hadden", zegt Martin Koornstra op zijn facebookpagina.

"Ik kan me levendig herinneren dat we tijdens een jeugdweek, elke ochtend vóór het ontbijt, de wapenrusting ‘aantrokken’ en daarbij krachtige proclamaties uitspraken. Bijna schreeuwend, als echte soldaten.

Het is prachtig om je bewust te zijn van de realiteit van de verschillende onderdelen. Paulus gebruikt dit beeld juist zodat we onze ‘positie in Christus’ beter begrijpen. Tegelijk bewerkte het ‘steeds weer aantrekken’ ook de gedachte dat je hem ergens onbewust weer ‘uit kon trekken’. Of dat je ‘s morgens slaperig uit bed stapt en kon vergeten om je geestelijk aan te kleden. En dan onbeschermd de straat op zou gaan…

Gelukkig zijn we altijd ‘in Christus’. Die positie hebben we gekregen door genade. Zijn helm van heil beschermt ons denken en Zijn pantser gerechtigheid maakt ons allemaal even rechtvaardig in Hem. Wie een nieuwe schepping is, is eigenaar geworden van een krachtige, hemelse kledingset.

Toch wil ik je op iets bijzonders wijzen in dit militaire beeld van Paulus. De pijlen die op ons afgevuurd worden komen van ver, dat zijn de aanvallen die we allemaal ‘en masse’ over ons heen krijgen. Die brandende pijlen doven we met ons schild van geloof. Door geloof weet je steeds beter wie je bent en daarmee kun je de ‘algemene aanvallen’ op ons leven in dienst van Koning Jezus slechten.

Zwaard
Maar nu komt het zwaard. Ons zwaard is geen groots en indrukwekkend wapen. Het is een kort zwaard waarmee we 1 op 1 gevechten voeren. Dit gaat niet over de algemene aanval, waar we allemaal mee moeten dealen. Dit onderdeel beschrijft de persoonlijke strijd die jij of ik voeren in specifieke momenten. Dan hebben we het Woord van God, ons zwaard, nodig om de aanvallen van onze tegenstander te pareren.

Lees het Woord, neem de teksten tot je zodat de Geest je de woorden in herinnering kan brengen (Johannes 14:26) om dat momenten dat jij persoonlijk aangevallen wordt. Dan ontdek je echt dat we meer dan overwinnaars zijn door middel van het zwaard van de Geest. Yes!"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher