Binyomin Jacobs

Nieuws

14 maart 2019 door Lukas ten Napel

Protest tegen motie GroenLinks: "Al levert het niets op; ik vind het goed dat men roept: ‘Dit gaat te ver!"

Christenen voor Israël besloot dinsdag om te gaan demonstreren bij het partijkantoor van GroenLinks. Dit vanwege de motie die de partij van Jesse Klaver vorige maand op haar partijcongres aannam.

Daarmee gaven zij volgens de NOS aan dat de organisatie Boycot, Desinvesteringen en Sancties (BDS) een "geoorloofd middel" zou zijn om de Palestijnse bevolking te steunen. Dit wil de organisatie bewerkstelligen door onder andere het boycotten van producten uit het Beloofde Land. De zet van GroenLinks schoot bij Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël in het verkeerde keelgat. Hij was te gast in het Family7-programma Uitgelicht.

BDS heeft maar één doel: de ontmanteling van Israël, volgens Van Oordt. “GroenLinks geeft dus aan achter deze doelstelling te staan. Ze geven aan achter de boycot van producten en academici uit Israël te staan door die motie aan te nemen. Dat is nu het beleid van de partij geworden. Je kunt die acties niet los zien van de achtergrond van BDS. Er zijn ook GroenLinks-leden die ons verontrust hebben benaderd, nadat we mensen opriepen om hun geluid te laten horen bij het partijbureau van hun partij. Het is ook niet zo dat iedere Nederlander weet wat BDS is en we hopen op een terugtrekkende motie en excuses voor de Joodse gemeenschap en Israël.

Opperrabbijn Binyomin Jacobs (foto boven), ook aanwezig in de Family7-studie, geeft aan dat het hem niet veel interesseert of GroenLinks de motie bewust of onbewust zo heeft aangenomen. "Misschien konden ze niet overzien wat ze teweegbrengen met de actie, maar dat is wel het probleem. Hoe je het ook wendt of keert; BDS wordt, zeker binnen de Joodse gemeenschap gezien als een actiegroep tegen het bestaan van Israël. Of het zin heeft om actie te voeren: Ik denk dat het ook verstandig is om soms dingen te doen die zinloos zijn. Al levert het niets op; ik vind het een goede zaak dat er geroepen wordt: ‘Dit gaat te ver!’"

Bekijk het volledige gesprek en lees ook dit bericht naar aanleiding van de Israël-demonstratie:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher