Nieuws

15 maart 2019 door Patrick Goede

Radicale moslims slaan predikant met houten stokken het ziekenhuis in

De pastor van een ondergrondse kerk in Kenia, nabij de grens met Somalië, heeft meerdere verwondingen opgelopen. Na te zijn geslagen met houten stokken door moslimextremisten heeft hij onder andere zijn heup gebroken, aldus Morning Star News

Pastor Abdul (zijn achternaam wordt om veiligheidsredenen niet genoemd), een 30-jarige vader van drie kinderen, was net klaar met de gebedsbijeenkomst toen hij aangevallen werd door verschillende Somalische moslims. Hij kende zijn belagers niet,  "We hebben jou en je kwade plannen om moslims in christenen te veranderen gevolgd," vertelde een van zijn belagers hem. 

"Ik heb vooral pijn aan mijn dij maar ik begin nu ook pijn in mijn rug, zij en in mijn linkerbeen te voelen," kreunt Pastor Abdul vanuit zijn ziekenhuisbed in Garissa. "Ik kan de pijn bijna niet meer verdragen. Mijn familie is erg bang en andere christenen hebben hen naar een nieuw onderkomen gebracht. Mijn gebeden zijn erop gericht hen naar een veilige locatie te brengen. Onze levens staan op het spel."

Zijn kinderen zijn 8, 5 en 3 jaar oud. De pastor is sinds zeven jaar christen en ondanks alle voorzorgsmaatregelen die hij genomen had om zijn activiteiten binnen de kerk geheim te houden, is hij toch ontdekt door de moslimextremisten.

Garissa is een stad dichtbij de grens met Somalië en bestaat voornamelijk uit etnische Somaliërs. In 2015 vonden daar 148 mensen de dood door een aanslag van Al Shabaab, een terroristische groepering die verwant is aan Al Qaida. 

Over het algemeen geloven Somaliërs dat iedereen van hun volk moslim dient te zijn. De islam is de staatsgodsdienst van Somalië en de wetten zijn gericht op het naleven van de Sharia, de streng islamitische leer, zonder uitzonderingen voor christenen. 

Somalië is nummer 3 op de lijst van Open Doors als het gaat om vervolgde christenen. Kenia is de nummer 40 op deze lijst.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher