intensiteit

God

14 maart 2019 door Dick van den Bos

Kelly predikt het evangelie nadat haar man werd vermoord: "Ik preek met dezelfde intensiteit als hem"

Kelly Saenz uit Colombia verloor haar man Pabel vanwege zijn geloof. Hij was een bijzondere man die het evangelie met iedereen deelde. Hoewel het verlies hard aankwam, neemt Kelly het werk van haar man over. "Ik predik het evangelie met dezelfde intensiteit als Pabel deed," zegt ze in een video van SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk).

"Pabel was een bijzondere man", vertelt Kelly in tranen. "Hij was zachtmoedig, rustig en beheerst. We ontwikkelden een prachtige vriendschap waarin we veel deelden over God en het geloof. Later werden we zelfs verliefd op elkaar."

"Het werk dat Pabel deed was gevaarlijk, maar ik stopte hem niet. Want het was zijn roeping. Zijn doel was om het evangelie te brengen op alle plekken. Soms zei ik dat hij voorzichtig moest zijn. Hij kreeg vaak negatieve reacties, juist vanuit de familie. De familie haatte hem. Hij was heel uitgesproken, ook als zaken niet correct waren."

Iets fout
Kelly vertelt hoe Pabel uiteindelijk om het leven kwam. "Hij vervoerde mensen tegen betaling op de motor, om het werk te bekostigen. Maar op een avond moest hij naar een gebied waar de FARC actief is, en waar de meesten niet meer terug komen. Die avond verscheen hij ook niet. Ik wist toen dat er iets fout was."  

"We hadden desondanks nog steeds hoop. Ik ging langs ziekenhuizen, en langs het rode kruis. Sommige mensen zeiden: 'Misschien is hij nu met een andere vrouw'. Maar ik bleef zeggen dat hij niet zo was. Uiteindelijk bleek dat hij dood was."

Man
"Ik was boos op de moordenaars. Maar toen hoorde ik een stem: 'Dit is het moment dat jij de vruchten gaat zien van wat je met je man hebt gezaaid in de laatste jaren."

Kelly ging dorpen langs om een boodschap te delen over bekering. "Ik was op een plek en pakte daar de microfoon en deelde over bekering en een schoon leven met de Heer. En veel mensen reageerden erop."

"Soms is het heel zwaar, en lijkt de duisternis groter dan het ligt. Maar dit is zo bijzonder hoe God alles leidt. Ik mag nu preken met dezelfde intensiteit als mijn man."

Bekijk de video en lees hier meer over het werk van SDOK:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher