elderly woman

Nieuws

13 maart 2019 door Patrick Goede

Weduwe (84) wordt mogelijk uit bejaardenhuis gezet na discussie met medebewoner over hemel en hel

Een 84-jarige weduwe die een Bijbelstudiegroep leidt in het "California Veterans Home" wordt mogelijk geconfronteerd met uitzetting. Dit naar aanleiding van een discussie over hemel en hel, wat bij een medebewoner leidde tot slapeloze nachten en die haar beschuldigt van mishandeling, zo laat de Christian Post optekenen. 

Artis Breau leidt al negen jaar vrijwillig de bijbelstudiegroep in een gedeelde ruimte van het bejaardenhuis, de California Department of Veterans Affairs (CalVet) heeft haar nu te kennen geven dat ze uit het bejaardenhuis gezet kan worden als zij haar leiderschap niet neerlegt. 

"Deze verschrikkelijke aanval van de staat op onze cliënt en haar religieuze overtuigingen zijn zeer verontrustend," zegt Braid Dacus, president van het Pacific Justice Institute, het bedrijf dat Breau vertegenwoordigt. "De staat probeert haar te straffen op basis van niet bestaande regels en ze beroven haar van de religieuze bediening die ze heeft en waar de bewoners al die jaren van mochten profiteren. Ze vecht niet alleen voor zichzelf maar ook voor het evangelie en de andere bewoners die niet voor zichzelf kunnen opkomen in dit gevecht met de staat." 

In december werd Breau geschorst wegens een lopend onderzoek naar haar activiteiten. Ze mocht wel nog doorgaan met de bijbelstudiegroep voor de oudste en meest zwakke bewoners die niet in staat waren om een kerk te bezoeken.

Ook daar lijkt nu een einde aan te komen. Het tehuis heeft haar deze week medegedeeld dat ze het bejaardenhuis moet verlaten als ze niet stopt met de bijbelstudie. Dit alles met het oog op het welzijn en de gezondheid van de bewoners. 

"De zorg, veiligheid en welzijn van al onze bewoners heeft voor ons de hoogste prioriteit. We zijn erg trots op de religieuze diensten die beschikbaar zijn voor de ouderen. Het onderzoek gaat om de uitlatingen van een individu. Daarbij is het zo dat we verder niet inhoudelijk kunnen reageren vanwege het lopende onderzoek." zegt Lindsey Sin, afgevaardigde van het secretariaat Women Veterans Affairs CalVet, in een verklaring. 

Het Pacific Justice Institute beraadt zich nu op de te nemen stappen. Deze discussie blijft dus voorlopig nog even de gemoederen bezighouden.

Reacties

"Ze vecht niet alleen voor zichzelf maar ook voor het evangelie en de andere bewoners die niet voor zichzelf kunnen opkomen in dit gevecht met de staat."

Wat een ramp. Ben je 84, denk je van je oude dag te kunnen genieten in alle rust, moet je alsnog de barricades op.

Typisch Amerikaans weer. Toch maar een boycot? Rode hesjes?
REAGEER
@Ludo: "Stel dat de dame in kwestie een tweede Ben Kok was."

U heeft gelijk. In dat geval kan ik me inderdaad helemaal voorstellen, dat de 'staat' er aan te pas moet komen om het Bijbelstudie-groepje van het bejaardentehuis te 'ontzetten'.
REAGEER
Eerst alle feiten kennen. Stel dat de dame in kwestie een tweede Ben Kok was. Nou moe....
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher