in leger

God

13 maart 2019 door Kerk in Nood

China richt vizier op op christenen in het leger

Chinese autoriteiten onderzoeken momenteel de religieuze overtuigingen van militair personeel in een poging “infiltratie” te weerstaan. Dat meldt Bitter Winter, een waakhond voor religieuze vrijheid in China volgens Kerk in Nood.

Volgens een insider van Bitter Winter hebben Chinese functionarissen een militaire eenheid in de oostelijke provincie Shandong opgedragen om de religieuze status van alle militairen te onderzoeken. De resultaten van het onderzoek worden ingevoerd in een "religieus registratiesysteem voor militair personeel."

Uit een vertrouwelijk document in handen van Bitter Winter blijkt dat het onderzoek is ingegeven door instructies van de Chinese president Xi Jinping met betrekking tot het handhaven van de politieke veiligheid. De regering wil 'weerstand bieden aan politieke infiltratie, politieke sabotage voorkomen en het politieke ecosysteem zuiveren.'

Ideologische onderzoeken
Daartoe vereisen de autoriteiten dat er regelmatig 'politieke beoordelingen' en 'ideologische onderzoeken' worden gedaan. De insider onthulde dat in maart 2019 lokale troepen mogelijk al een "loyaliteitstest" met een leugendetector moeten ondergaan om lekken te onderzoeken en te voorkomen.

In december 2018 nog werd een kandidaat voor een functie in een militair hospitaal in Shanghai aangenomen vanwege zijn uitstekende academische prestaties. Tijdens de laatste politieke evaluatie werd hij echter afgewezen vanwege zijn christelijke overtuigingen. Eén medewerker zei: "In militaire districten mogen mensen alleen maar geloven in de Communistische Partij en het Marxisme. Alleen door een verklaring te schrijven die zijn geloof verloochent en op het formulier 'geen geloof' in te vullen, kan hij die positie verkrijgen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher