Protest Christenen voor Israël

Nieuws

12 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Tientallen christenen roepen tijdens protest GroenLinks op om afstand te nemen van omstreden anti-Israëlmotie

Zo’n 150 mensen stonden dinsdagochtend op de stoep bij het landelijk bureau van GroenLinks (GL) in Utrecht. De partij nam tijdens het ledencongres van vorige maand een omstreden motie aan waarin het de boycotbeweging tegen de Joodse staat Israël legitimeert, schrijft Christenen voor Israël (CvI).

De motie noemt BDS-beweging (Boycot, Divestment, Sanctions) onder andere een 'geweldloze politieke actie.' Dat in de praktijk BDS regelmatig gepaard gaat met uitingen van antisemitisme en zelfs verweven is met terroristische organisaties, wordt door het GroenLinks-congres voor het gemak genegeerd, maakte het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) duidelijk. In het kader van de visie van het congres dat BDS geweldloos zou zijn, worden de EU-parlementariërs van de partij opgeroepen om zich in te zetten tegen verboden op BDS.

En dus vond CvI het tijd voor een tegengeluid. CvI-directeur Roger van Oordt sprak de menigte toe: “BDS richt zich op de vernietiging van de Joodse staat. (...) GroenLinks noemt BDS een ‘legitiem middel in een rechtvaardige strijd’. Het is echter een opstap van ‘koop niet bij de Joodse staat’ naar de vernietiging van die staat. De grondleggers zijn hier overigens heel duidelijk over. Waarom kiest GroenLinks hier haar vrienden, als eerste partij in Europa?"

Ook opperrabbijn Binyomin Jacobs was present. "GroenLinks omarmt luid en duidelijk de BDS, en legt dan uit, na veel beroering, dat er alleen gedoeld werd op de boycot van producten uit de zogenaamde bezette gebieden. (...) “Hoe zou u reageren als ik hier luidkeels uitroep: ik omarm het nazisme van Hitler-Duitsland? Over een paar dagen, na kritiek van diverse kanten, leg ik uit dat ik alleen de fantastische snelwegen die in de nazitijd zijn aangelegd bedoelde. (...) BDS staat voor vernietiging van heel Israël, niet slechts van boycot van een paar producten uit de zogenaamde bezette gebieden."

Na de toespraken werd het duo Jacobs-Van Oordt uitgenodigd voor een gesprek met GL-partijvoorzitter Jeroen Postma en Jessie Bokhoven, directeur van het landelijk bureau. De GL-vertegenwoordigers namen een pamflet in ontvangst waarin duidelijk wordt gemaakt wat de gevaren zijn van BDS.

EPAL, een aan Hamas gelieerd medianetwerk, publiceerde onlangs een video waarin GroenLinks wordt geprezen voor de 'steun voor BDS'. Vorige week liet GroenLinks weten dat de partij niet voor een boycot van Israël is. 'GroenLinks hecht groot belang aan het naleven van het internationaal recht en aan respect voor mensenrechten.'

Lees hier meer op de website van CvI.

Foto: CvI

Reacties

Goede actie.

GL mét deze aangenomen motie hoort niet in een toekomstig kabinet.
REAGEER
Wordt tijd dat christenen zich realiseren dat ze bij Groenlinks niets te zoeken hebben. Neem gewoon afstand van linkse anti-christelijke partijen. Voor de PvdA, SP en D'66 geldt precies hetzelfde.
REAGEER
H
Dit geval van anti-semitisme = naar mijn mening de aanloop tot ant-christendom. Dit west-Romeinse rijk (lees EU) met caesar Juncker aan het hoofd is gedoemd tot ineenstorting. Zie op JEZUS Christus, Beste mensen & volg HEM, Die ons voor ging.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher