Nieuws

12 maart 2019 door Patrick Goede

Onderzoek: 62 procent evangelicals ervaart anti-moslimsentiment binnen eigen gelederen

Nieuw onderzoek naar de relatie tussen evangelische christenen en praktiserende moslims in de Verenigde Staten heeft verontrustende resulaten opgeleverd. De relatie tussen beide groepen is gespannen en er wordt een beetje wantrouwig naar elkaar gekeken. Met name door de Evangelicals, aldus Relevant Magazine

Volgens de onderzoeksdata staan de evangelische christenen niet erg open voor interactie met moslims of de mogelijkheid om meer over hen te leren. Meer dan de helft van de moslims geeft aan met christenen in contact te zijn en te "geloven dat de interactie geleid heeft tot het beter begrijpen van elkaar," maar bij de christenen geldt dat slechts voor 22 procent. 

Beide groepen zijn het erover eens dat er een anti-moslimsentiment heerst in de evangelische gemeenschap. Ook geven ze allebei aan dat moslims gediscrimineerd worden op basis van hun geloof. 62 procent van de Evangelicals vindt dat er sprake is van een anti-moslimsentiment binnen de eigen community. De mogelijkheid bekijken of er islamitische feestdagen op overheidsniveau kunnen worden doorgevoerd werd door 57 procent van de christenen afgewezen. 

Ook als het gaat om geopolitieke kwesties verschillen de twee groepen. 61 procent van de evangelische christenen steunt Trump's inreisverbod, terwijl 70 procent van de moslims aangeeft het een "moslimverbod" te vinden. Verder voelt 58 procent van de evangelicalen zich bedreigt door de migratiestroom. De meeste moslims niet. 

FFEU President Rabbi Marc Schneier zegt verder: "De relatie tussen moslims en christenen is vandaag de dag de grootste interreligeuze uitdaging. Dit onderzoek wijst uit dat er redenen zijn tot zorg en tekenen van hoop en optimisme aan beide kanten voor het overbruggen van de verschillen tussen de twee geloofsgemeeschappen." 

Reacties

Niet je godsdienst, maar je gedrag toont aan welke god je dient. Als we niet Moslims, ongelovigen, zondaars, Hindoes, Animisten, Sikhs, vrijzinnige - of rechtzinnige Christenen lief hebben, dan dienen we een foute god. Zo simpel is het.
REAGEER
Misschien is er ook enige aanleiding voor deze cijfers......?
REAGEER
B
Licht en duisternis gaan nooit samen, JHWH vs. de koranallah blijft de grootst denkbare tegenstelling.

Maak een lijstje van Persoonseigenschappen van JHWH uit de Bijbel en doe dat ook van de koranallah uit de koran/ahadith.

Dan weet je genoeg.

Kerken en synagoges verschuilen zich achter de gekte van "dezelfde God" of zwijgen, niet 1 van de 6000 kerken en 50 synagoges doet een mond open op de eigen website of vormt de leden tbv evangeliserend gesprek met moslims.

Alleen de Tora-Yeshua gemeente doet dat sinds 2004.

Shalom

Ben Kok jchrp
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher