Nieuws

12 maart 2019 door Patrick Goede

13-jarig meisje in Pakistan ontvoerd en gedwongen tot bekering tot islam

Masih, een 13-jarig meisje uit Pakistan is ontvoerd en met geweld gedwongen tot bekering tot de islam. De ontvoerders gebruiken nu het rechtsysteem om haar vast te kunnen houden, laat The Christian Post weten.

Op de huwelijksakte die aan de familie van Masih gestuurd is valt te lezen dat zij 18 jaar oud is. Deze is dus vervalst om zo aan de legale leeftijd waarop getrouwd mag worden in Pakistan te voldoen. Als de familie stappen zou ondernemen om de tiener terug te halen zouden ze  daar de "wettelijke consequenties" van ondervinden, zo waarschuwden de ontvoerders. 

Het Internationaal Strafhof meldt dat er ieder jaar 1000 christelijke Pakistaanse vrouwen worden ontvoerd, verkracht en gedwongen om zich te bekeren tot de islam. Pakistan is nummer 5 op de lijst van Open Doors als het gaat om wereldwijde christenvervolging.

William Stark, regionaal manager in Zuid Azië van het Internationaal Strafhof, zegt hierover: "Het verkrachten van vrouwen wordt in deze gevallen gebruikt om vrouwen in de val te lokken, dit is zeer verontrustend. De manier voor veel vrouwen om zich van een goed leven te verzekeren is via een goed huwelijk. Omdat er veel schaamte hangt rond slachtoffers van verkrachting zien ze die kans voorbijgaan en hebben ze het idee klem te zitten. Wanneer ze gedwongen worden te trouwen wordt het erg lastig om te getuigen tegen hun ontvoerders en verkrachters. De Pakistaanse wet beschermt dan juist de ontvoerders." 

Afgelopen jaar werd een 12-jarig meisje ontvoerd en gedwongen om te trouwen in Pakistan. Haar vader werd toen door de politie beschuldigd voor het vals aangeven van de ontvoerder in deze zaak. Uiteindelijk mocht ze terug naar huis omdat ze de rechtbank er niet van kon overtuigen zich bekeerd te hebben tot de islam. 

Afgelopen april kreeg Fouzia Bibi, moeder van drie en gedwongen getrouwd met haar islamitische baas, de vrijheid en het recht om te scheiden in een uitspraak van de rechtbank in Lahore. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher