registratie

Nieuws

12 maart 2019 door CHE

CHE biedt beroepsregistratie jeugd- en gezinsprofessional

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) biedt in april voor het eerst een nascholing waarmee professionals in de jeugdzorg en jeugdbescherming zich kunnen (her)registreren in het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). De registratie is sinds dit jaar verplicht voor professionals die cliënten met complexe problematiek begeleiden. Vanaf april biedt de CHE deze post-hbo twee per jaar aan. Ook in september 2019 start de post-hbo.

De post-hbo Beroepsregistratie Jeugd- en Gezinsprofessional (BJG) bestaat uit negen bijeenkomsten, die verspreid over 35 weken plaatsvinden. In de module worden jeugdhulpverleners geschoold op vijf competenties die nodig zijn voor de SKJ-registratie. Het gaat om regie voeren, samenwerken met jeugdigen en hun gezin, het versterken van het netwerk, interdis¬ciplinair samenwerken en het overnemen van de regie.

De post-hbo BJG is een middel om te blijven werken aan beroepsontwikkeling. Het is een stimulans om opleiding, trai¬ning en begeleide supervisie te volgen. Zo wordt gewerkt aan actuele vakbekwaam-heid in het belang van de jeugd en jezelf.

Besluit Jeugdwet
De beroepsregistratie voor professionals die werken in de jeugdhulp of jeugdbe¬scherming vloeit voort uit de het Besluit Jeugdwet en moet borgen dat jeugdhulp¬verleners die hulp bieden in complexe situaties daarvoor de benodigde ervaring, kennis en vaardigheden hebben.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de open avond voor deeltijdopleidingen van de CHE op dinsdag 19 maart 2019, 18.30 – 21.00 uur.

Klik hier voor meer informatie!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher