Klimaatpuzzel ChristenUnie

Nieuws

11 maart 2019 door ChristenUnie

ChristenUnie-actie: jong en oud leggen klimaat-puzzel

De ChristenUnie wil dat de klimaatuitdaging waar we als Nederland voor staan ons samenbindt in plaats van verdeelt. Vandaag trapte de partij haar campagne af met ouderen en jongeren uit alle provincies. Ze noemen zich ‘klimaatjes’ en droegen naast een enorme puzzel één boodschap mee: zorgen voor de schepping doen we samen.

De afgelopen weken verspreidde de ChristenUnie metershoge houten puzzelstukken over de twaalf provincies. Op basisscholen, in wooncentra voor ouderen en in buurthuizen schreven, tekenden en plakten jong en oud samen hun ideeën over zorg voor de schepping op de felgekleurde puzzelstukken.

Zaterdag namen de provincies de puzzelstukken mee naar een Barneveldse basisschool - symbolisch in het midden van het land - en legden daar de puzzel: één grote landkaart, volgeschreven met ideeën en plannen hoe ouderen en jongeren hun schouders willen zetten onder de zorg voor de schepping.

Ook de landelijke kopstukken van de ChristenUnie waren aanwezig. Onder meer ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, minister Arie Slob, staatssecretaris Paul Blokhuis Eerste Kamer-lijsttrekker Mirjam Bikker en alle Tweede Kamerleden waren bij de actie.

Gert-Jan Segers: “De klimaatuitdaging waar we voor staan is een enorme puzzel, die we samen willen leggen. Dat is niet alleen een uitdaging, maar het biedt ook kansen. Vandaag hebben we gezien hoe dat er uitziet: veel creativiteit, veel goede energie en heel veel enthousiasme. Dat is ook wat de ChristenUnie is: niet aan de kant, maar aan de slag. Niet verdelen, maar verbinden. Dat geldt voor onze inzet voor jongeren, voor waardig ouder worden en voor het klimaat.”.

Reacties

B
De CU ( met D666 !) gaat het klimaat beïnvloeden, FvD/PVV maken helder onderscheid op hun site te lezen: milieu zorg moet veel beter, lang verwaarloosd; klimaat is heel iets anders, niet echt te beïnvloeden door de mens.

Onbezonnen hoogmoed vs. realisme, zie Lucas 16:8

Waar blijft het Bijbels inzicht: de Schepper, JHWH, beheerst de kosmos, klimaat, het grote geheel en draagt ons op voor de details te zorgen.

Shalom,

Ben Kok j-chr. pastorREAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher