Nieuws

11 maart 2019 door NBG

Bijbelgenootschappen in Portugal en Kenia lanceren nieuwe website en app

Sinds kort hebben de bijbelgenootschappen in Portugal en Kenia een eigen website en bijbelapp gekregen. In Portugal heet de app ‘Biblia para todos’ en is de website te vinden op biblia.pt. In Kenia heet de app ‘Bible for You’ en op biblesocietykenya.co.ke zijn meerdere bijbels in internationale en lokale talen te lezen. Een mooie stap voor beide landen.

Patrick van de Grift, projectleider bij het NBG: "In Nederland hebben we de expertise en de middelen om nieuwe digitale producten te ontwikkelen. Het is goed dat we onze kennis kunnen inzetten voor andere bijbelgenootschappen in de wereld. We helpen hen zo om de bijbel beschikbaar te stellen via eigentijdse kanalen."

Kenia
Thomas Tharao, manager communicatie, vertelt dat het Bijbelgenootschap in Kenia erg blij is met het platform: "We zijn al jaren op zoek naar een goede manier om onze bijbelvertalingen digitaal beschikbaar te stellen. Dit project helpt ons de Bijbel te verspreiden en in Kenia een community rond de Bijbel te ontwikkelen. Zo geven we onze missie vorm en kunnen we dit ook in de toekomst blijven doen."

De Bijbel online
Hoewel veel mensen nog graag een papieren bijbel in handen hebben, wordt de Bijbel ook steeds vaker online gelezen. Bijbelgenootschappen willen daarom graag zelf apps en websites ontwikkelen. Voor de kleinere bijbelgenootschappen is dat soms lastig omdat zij hiervoor de kennis en middelen niet hebben. Het NBG en een aantal andere bijbelgenootschappen kunnen daarbij ondersteunen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher