prostitutie

Nieuws

13 maart 2019 door Stichting De Haven

Biddag: De nood is hoog in de wereld van prostitutie

13 maart vieren we biddag. Een dag waarop bidden voor een toekomst met zekerheid. Een dag waarop we onze vragen bij God neerleggen en hoopvol vooruit kijken naar wat het nieuwe seizoen ons brengt.

Helaas ziet in Europa niet iedereen hoopvol uit naar de toekomst. Neem bijvoorbeeld Marisa*, een vrouw die via een vriendin in de prostitutie terecht komt en in de Haagse Doubletstraat haar geld verdient. Deze straat wordt door klanten betiteld als de goedkoopste prostitutiestraat van Nederland: “De eerste dag dat ik achter het raam stond, moest de politie komen. Ik had ruzie met een klant omdat ik niet wilde doen wat hij me vroeg. Het is niet normaal dat een man aan je zit omdat hij ervoor betaald heeft.”

Naast Marisa staan veel mannen en vrouwen in Nederland met soortgelijke verhalen en dezelfde uitzichtloze situaties. Betaalde seks, agressieve klanten, te lange werkdagen, gedwongen prostitutie, mensenhandel. De wereld van prostitutie in Europa is een donkere wereld. De nood is hoog!

De medewerkers van Bright Fame, Cherut, het Leger des Heils, het Scharlaken Koord, Stichting De Haven en Terwille geloven dat ze in hun werk een strijd voeren tegen het onrecht, en vinden het belangrijk dat dit breed gedragen wordt door christenen en kerken. En daar is gebed heel hard voor nodig. Daarom roepen zij christelijk Nederland, in een gezamenlijke brief, op om op biddag om de mensen in de prostitutie heen te gaan staan, met gevouwen handen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher