God

11 maart 2019 door Groot Nieuws Radio

Dominee Elsbeth Gruteke zet vraagtekens bij gelijkheid man-vrouw in christelijke wereld

Vorige week was er wereldwijd aandacht voor de rechten van vrouwen. Maar hoe is het daarmee gesteld in de christelijke wereld? Dominee Elsbeth Gruteke sprak hierover bij Groot Nieuws Radio.

Gruteke: “In de Protestantse Kerk in Nederland waar ik werk is die gelijkheid er wel, maar op heel veel plaatsen toch ook niet. Ook in delen van de PKN niet of in andere kerken. Dat mannen en vrouwen niet helemaal hetzelfde zijn, daar ben ik het volkomen mee eens. Maar als mensen zeggen dat ze niet dezelfde functies moeten bekleden, dan is het vaak een manier om vrouwen bepaalde functies te ontzeggen. En daar ben ik het niet mee eens.

Ik denk dat vrouwen en mannen dezelfde functies kunnen uitoefenen en dat ze dat op een verschillende manier doen, omdat ze nu eenmaal verschillend zijn. Maar als je dan vervolgens de weg afsnijdt voor vrouwen die bijvoorbeeld predikant, ouderling of diaken willen worden, dan vind ik dat niet terecht.”

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren.

Reacties

J
"Maar als je dan vervolgens de weg afsnijdt voor vrouwen die bijvoorbeeld predikant, ouderling of diaken willen worden, dan vind ik dat niet terecht"

Vrouwen kunnen geen predikant of ouderling worden. Je kunt dit terecht vinden of niet, maar Paulus had daar nu eenmaal bepaalde opvattingen over. Onze persoonlijke meningen dienen ondergeschikt te zijn aan wat God in Zijn Woord leert.
REAGEER
W
Wanneer je problemen hebt tegen de uitsluiting van vrouwen in het ambt, dan moet je bij God zijn.
REAGEER
P
De bijbel is duidelijk en zie ook in hoe belangrijk de vrouw is in de bijbel, maar houd je vast aan het woord.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher